Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

Medveđa na trećem mestu u takmičenju mladih preduzetnika i inovatora

Savez pronalazača Srbije kao institucija „Hrama znanja i zvanja“, svojim umnim i intelektualnim sposobnostima omogućile su realizaciju projekta kroz takmičenje mladih do 17 godina.

Manifestacija „Takmičarski dani mladih preduzetnika i inovatora“ održava se u ruralno-gradskim sredinama po svim okruzima RS, a ove godine domaćin je bio grad Vranje.
Učešće na takmičenju imali su najbolji učenici VIII razreda osnovne škole i prve godine srednje škole.


Opština Medveđa prijavila je jednu četvoročlanu ekipu koju su činili: Zlatković Anđela, Vuletić Milica, Lazić Petra i Filipović Nikola. Učenici su bili u pratnji Veselinović Dragana i Perović Radeta, nastavnika OŠ „Gornja Jablanica“ i TŠ „Nikola Tesla“ iz Medveđe. Manifestacija je dvodnevnog karaktera, u terminima 19. – 21. marta.

Prvog dana održana je radionica „Izrada biznis plana“ i edukacija, a drugog je u sali Doma Vojske u Vranju održano takmičenje na kome su Medveđani zauzeli treće mesto.
Pored nagrađenih učenika, predsednik saveza pronalazača Slobodan Bata Simić uručio je i dve povelje “Mihajlo Pupin“ opštini Medveđa i predsedniku opštine, dr Nebojši Arsiću, koji je prisustvovao drugom takmičarskom danu i proglašenju najboljih.


„Cilj ove manifestacije je takmičarskog karaktera, kako bi omladinu i decu podstakli da kroz radionice i izradu biznis planova provode što kvalitenije svoje slobodno vreme. Od velikog broja ekipe iz cele Srbije, ekipa iz Medveđe osvojila je treće mesto i pokazala da je znanje u malim sredinama itekako na visokom nivou. Ulaganje u mlade i nauku se uvek pokaže kao najbolja investicija, jer su oni pravi ambasadori opštine Medveđa“ – kazao je Arsić.

Manifestaciji je prisustvovao i Državni sekretar za privredu, gospodin Dragan Stevanović, kao i državni sekretar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nenad Nerić.  Inače, Savez pronalazača Srbije postoji od 1956. godine i broji preko 1000 aktivnih članova iz 12 organizacionih jedinica Srbije.

 

(Kraj)