Jablanički okrug Kultura Leskovac Medveđa Sijarinska banja Vesti

MEDVEĐA: Novogodišnji koncert učenika Muzičke škole

U velikoj sali Kulturnog centra, održan je Novogodišnji koncert učenika osnovne škole ”Stanislav Binički”, odeljenje iz Medveđe u saradnji sa profesorima i đacima ove škole iz Leskovca.

Muzička škola ”Stanislav Binički” osnovana je 1949. godine. Danas broji ukupno 800 učenika. U nižoj muzičkoj školi ima deset odseka, dok u srednjoj ima 3 obrazovna profila. Izdvojena odeljenja su u Vlasotincu, Lebanu i Medveđi. Profesori u izdvojenom odeljenju u Medveđi su Zagorka Miljković, profesor solfeđa i klavira, Nataša Perović profesor solfeđa i klavira, Miloš Mladenović profesor gitare, Jelena Lazarević profesor klavira i Dragi Filipović profesor klavira.


U prvom delu koncerta svoj talenat pokazala su deca osnovne muzičke škole iz Medveđe, prvo horskim pevanjem a nakon toga predstavili su se solisti na instrumentima:

– Milica Vuletić, na klaviru
– Marija Tasić, na klaviru
– Duo Kristina Gikić i Jovana Veljković, na klaviru
– Miloš Bogosavljević, na klaviru
– Darko Takašmanov, na gitari
– Bogdan Stanojević, na klaviru
– Jovan Miljković, na klaviru
– Nemanja Milošević, na klaviru
– Lena Tasić, na klaviru
– Kristina Takašmanov, na klaviru.

   

   

U drugom delu koncerta zajedno su nastupila deca iz obe škole pod pratnjom mr Valentine Petrović, diplomiranog muzičkog pedagoga, magistra kontrapunkta i diplomiranog dirigenta. Svojim dirigovanjem oduševila je sve prisutne u sali, a orkestar je pod njenim vođenjem preneo divne melodije. Pored horova osnovne i srednje muzičke škole, dirigovala je i simfonijskim orkestrom umetničkog ansambla Vojske Srbije, Vojnim orkestrom Prištinskog korpusa, mandolinskim orkestrom iz Skoplja, mešovitim orkestrom “AS” iz Vršca, crkvenim horovima Niške eparhije, akademskim horom ”Vivat” iz Rusije i gudačkim kamernim orkestrom ”Amorozo” iz Leskovca.

(ICJ)