Jug Srbije Medveđa Vesti

Medveđa: Održane 9. "Bogunovačke igre"

Pred oko 300 meštana u Bogunovcu održane su devete po redu „Bogunovačke igre“.

Organizator „Bogunovačkih igara“ i ove godine bila je Turističke organizacija Medveđa i Mesna zajednica Bogunovac. Ovu tradicionalnu manifestaciju otvorio je predsednik opštine dr Nebojša Arsić a manifestaciji su prisustvovali Goran Ivanović, zamenik predsednika opštine, Vladan Babić i Kosta Dimitrijević, članovi Opštinskog veća i Mijodrag Vlahović, predsednik Upravnog odbora Turističke organizacije Medveđa.

Ove godine su bile prijavljene samo dve ekipe za takmičenje u malom fudbalu, ekipa domaćina „Bogunovac“ i ekipa „TO Medveđa“. Domaćini su pobedili rezultatom 1:0.

U disciplini „Nadvlačenje konopca“ takmičile su se petočlane ekipe: „Petriljčani“, „TO Medveđa“, „Štil“ i ekipa domaćina, „Bogunovac“. Prvo mesto zauzela je ekipa iz Petrilja, a drugo mesto pripalo je ekipi Turističke organizacije opštine Medveđa.

Za disciplinu „Skok u dalj iz mesta“ prijavilo se 12 takmičara, od kojih je najbolji bio Aleksandar Gavrilović, drugo mesto osvojio je Lazar Janković a treće Miloš Pejković.

U disciplini „Bacanje kamena s’ramena“, od 9 takmičara najbolji je bio Aleksandar Gavrilović, drugo mesto pripalo je Milošu Stankoviću, a treće Dušanu Stojkoviću.

Za trku najmlađih, do 12 godina, prijavilo se dvadesetak takmičara. Nabrži na 100 metara bio je Dušan Ilić, drugi na cilj stigao je Radomir Stojković a treći Ilija Jojić.

Najveće interesovanje okupljenih navijača privukla je disciplina „Presecanje balvana motornom testerom“ koja je prvi put ove godine uvrštena u takmičarski program Bogunovačkih igara. Koliko je organizatorima poznato, Bogunovac je jedino mesto u Srbiji u kome se održava takmičenje u ovoj disciplini, za koju se prijavilo 6 takmičara. Najviše (5) presečenih krugova balvana, za vreme od 30 sekundi, imao je Lazar Janković. Drugo i treće mesto zauzeli su Milorad Radosavljević i Lazar Vukotić, sa po 3,5 odnosno 3 presečena kruga.

Sponzor nagrada ove jedinstvene takmičarske discipline u Srbiji bila je STR „Uniprom“ iz Medveđe, inače ovlašćeni zastupnici svetski čuvene firme za proizvodnju motornih testera „Štil“.

Po rečima sudijskog para, Koste Dimitrijevića i Mijodraga Vlahovića takmičenja u svim disciplinama su bila regularna i u sportskom duhu.

Po završetku sportskog dela Bogunovačkih igara u prostorijama osnovne škole održan je kraći kulturnoumetnički program u kome su uz ovacije prisutnih, nastupili Miljan Toković, guslar i frulaš i Nikola Paunović, frulaš.

Zamenik predsednika opštine Medveđa, Goran Ivanović je potom najboljima u sportskom delu takmičenja uručio pehare i diplome a zaslužnim firmama i pojedicima zahvalnice. Nagrade najboljima u disciplini „Presecanje balvana motornom testerom“ uručio je Predrag-Gagi Simić, vlasnik STR „Uniprom“ iz Medveđe.

Iako je temperatura na sportskom borilištu iznosila preko 40 stepeni, ekipa Doma zdravlja iz Medveđe koju je predvodio Dr Saša Milićević, srećom nije imala intervencija a veselje uz muziku, hranu i piće nastavljeno je do kasno u noć.

FOTO GALERIJA :

(ICJ-TOM)