Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Politika Sijarinska banja Srbija Vesti

Medveđa: Pod rednim brojem dva prihvaćena Izborna lista SPS-a „Ivica Dačić – premijer Srbije“

Predstavnici liste „Ivica Dačić – premijer Srbije“ drugi  su predali potpise za predstojeće lokalne izbore u Medveđi, koji će se održati 3. aprila ove godine. Izborna lista Socijalističke partije Srbije pod nazivom „Ivica Dačić – premijer Srbije“ predata je pod rednim brojem dva Izbornoj komisiji opštine Medveđa, u ponedeljak 21. februara u 20 sati i 26 minuta ali ista nije odmah prihvaćena.

 

„Na jučerašnjoj sednici razmatrano je proglašenje Izborne liste Socijalističke partije Srbije pod nazivom „Ivica Dačić – premijer Srbije“ i tom prilikom utvrđeno je da lista sadrži nedostatak, tačnije nedostajala su dva validna potpisa birača, kako bi uslov od 200 potpisa koliko je neophodno za proglašenje Izborne liste, bio ispunjen. Zaključkom je naloženo podnosiocu da otkloni utvrđeni nedostatak. Podnosilac Izborne liste „Ivica Dačić – premijer Srbije“ je dostavio još sedam izjava, što je bilo više nego potrebno, i u toku današnjeg dana je konstatovano da su svi uslovi ispunjeni, te da je Izborna lista Socijalističke partije Srbije pod nazivom „Ivica Dačić – premijer Srbije“ proglašena pod rednim brojem dva“, rekao je za Infocentar juga Ivan Kostić, predsednik Izborne komisije opštine Medveđa.

 

Prvi na listi odborničkih kandidata je Siniša Stanković, profesor fizičkog vaspitanja iz Negosavlja a drugi doskorašnji predsednik Skupštine opštine Medveđa, Milan Stevanović.

 

Rok za predaju ostalih izbornih lista je najkasnije 20 dana pre dana glasanja, nakon čega ćemo znati za koga će sve građani moći da glasaju.

Građani će 3. aprila tekuće godine moći da izađu na jedno od 25 biračkih mesta, od kojih su dva u samoj Medveđi, i glasati za 25 svojih predstavnika u lokalnom parlamentu.

 

infocentarjug.rs