Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

MEDVEĐA: Potpisan Ugovor o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, na osnovu Uredbe o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti od 2016. godine, potpisao je sa predstavnicima 144 lokalnih samouprava Ugovore o namenskim transferima u vrednosti od 700 miliona dinara za unapređenje postojećih i razvijanje novih usluga socijalne zaštite u lokalnim samoupravama.


Potpisivanje je obavljeno danas u Klubu poslanika u Beogradu. Ispred opštine Medveđa, ugovor je potpisao predsednik opštine, dr Nebojša Arsić.

Kako je istakao ministar Đorđević, ovogodišnji obuhvat jedinica lokalne samouprave je znatno veći u poređenju sa svim prethodnim godinama, jer je prvi put uključeno 19 JLS iz autonomne pokrajine Kosova i Metohije, koje su dobile oko 130 miliona dinara.


Takođe, ove godine su u obračun vraćene i 16 jedinica lokalne samouprave koje prošle godine nisu dobila sredstva zbog nenamenskog trošenja novca ili nepostojanja izveštaja o trošenju sredstava, odnosno zbog nepostojećeg ili nedovoljnog učešća budžeta u finansiranju usluga.

Usluge iz nadležnosti JLS koje se finansiraju sredstvima iz namenskih transfera podrazumevaju dnevne usluge u zajednici, usluge podrške za samostalan život kao i savetodavno – terapijske usluge.

(Kraj)