Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Sport Vesti

MEDVEĐA: Predsednik opštine ugostio mlade karatiste

Predsednik opštine Medveđa danas je u svom kabinetu ugostio karatiste, dobitnike sjajnih odličja sa karate turnira u zemlji i inostranstvu.

U sezoni koja je za nama, karatisti kluba “Jablanica” uzeli su učešće na mnogobrojnim turnirima u zemlji i regionu. Sa svih tih nadmetanja, karate klub “Jablanica” doneo je veliki broj medalja, kako u borbama, tako i u katama pojedinačno. Nisu izostali ni pehari.

 

Ove godine karate klub iz Medveđe učestvovao je na Državnom prvenstvu Srbije u Jagodini, na UNSU OPEN u Leskovcu, IPPON kup u Leskovcu, Katana kup u Pukovcu, zatim na međunarodnim turnirima u Makedoniji i Bugarskoj i širom regiona.

„Veliki je ponos kada čujemo da se naši mladi karatisti vrate sa turnira uz pregršt osvojenih medalja. Oni su naši pravi mali ambasadori, koji nas na najlepši način predstavljaju. Medveđa je ove godine bila domaćin međunarodnog turnira “Jablanica open 2018“, pa smo pokazali da se možemo pohvaliti i dobrom organizacijom sportskih takmičenja. Karate sport u Medveđi je najtrofejniji, a treniraju ga podjednako devojčice i dečaci. Lokalna samouprava će se truditi da poboljša uslove treniranja i eventualno pronalaženje sponzora koji će stati uz karate klub „Jablanica“, čime bi svi mi dali doprinos sjajnim odličjima koje klub donosi Medveđi“ – istakao je predsednik opštine, dr Nebojša Arsić obraćajući se sportistima.

Na samo jučerašnjem turniru održanom u Leskovcu, karate klub „Jablanica“ doneo je 9 medalja, i to:

Petar Paunović osvojio je zlato u borbama i srebro u katama, Lenka Ivanović srebro u borbi i srebro u katama pojedinačno, Petra Paunović srebro u katama, Nikola Todorović srebro u borbi, Milena Filipović bronzu u brobama, Jovana Jakšić bronza u katama, Radmila Todorović bronza u borbi.

Milan Paunović i Dušan Cvetković su takođe učestvovali na velikom broju turnira sa kojih nose brojne medalje i diplome.

(Kraj)