Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

MEDVEĐA: Promocija javnih poziva NSZ

Nacionalna služba za zapošljavanje je u prostorijama Kulturnog centra u Medveđi predstavila javne pozive i konkurse Nacionalne službe za zapošljavanje za 2019. godinu. Reč je o javnim pozivima i konkursima koji se odnose na realizaciju finansijskih programa i mera aktivne politike zapošljavanja u ovoj godini.|

Cilj skupova koji se održavaju širom Srbije je da se mere koje sprovodi NSZ što bolje predstave i približe poslodavcima i nezaposlenim licima. Svi javni pozivi napravljeni su tako da pomognu poslodavcima da pronađu radnu snagu, a da lica koja nemaju dovoljno kvalifikacija mogu da odgovore potrebama tržišta rada.

U saradnji sa lokalnim samoupravama i socijalnim partnerima na području Jablaničkog okruga, Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu organizovala je danas skup u Medveđi.

Poslodavci iz javnog ali i iz privatnog sektora danas su imali priliku da vide koji programi im odgovaraju, ali i da postave pitanja predstavnicima službe. Direktor filijale NSZ u Leskovcu pohvalio je Akcioni plan koji je izradila opština Medveđa.

Predsednik opštine, dr Nebojša Arsić se zahvalio predstavnicima NSZ, obzirom da su u prethodnom periodu jako dobro sarađivali uz nadu da će tako biti i u budućnosti.

 

(Kraj)