Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Leskovac Medveđa Sijarinska banja Vesti

MEDVEĐA Sastanak sa EPS-om u vezi čišćenja elektro mreže

U kabinetu predsednika opštine Medveđa održan je sastanak sa predstavnicima EPS-a, sa ciljem rešavanja dugogodišnjeg problema sa prekidima električne energije na teritoriji opštine Medveđa.

Sastanku ispred Elektroprivrede Srbije iz Leskovca prisustvovali, Miroslav Dočić, direktor Ogranka Leskovac, rukovodioc Ogranka Leskovac Saša Anđelković, LJiljana Golubović, rukovodilac tehničkog centra pogona EPS-a iz Lebana i Žarko Đorđević, šef poslovnice u Medveđi.

Zbog sve učestalijih ispada električne energije u velikom broju mesnih zajednica u Medveđi, posebno izraženih u poslednjih par meseci na 10-okilovatnom pravcu „Tulare“, koji se nalazi uz samu administrativnu liniju sa KiM, odnosno u mesnim zajednicama Čokotin, Bogunovac, Tulare, Gubavce, Brajina, Medevce, Poroštica, Mrkonje, Petrilje, Vrapce, Maćedonce, Borovac i Svirce, krajnji korisnici konstantno imaju prekide u napajanju električne energije. Pored ovog „Tularskog“ pravca, i meštani ostalih mesnih zajednica se žale da dolazi do čestog nestanka struje. Tim povodom predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić, inicirao je sastanak sa predstavnicima EPS-a, kako bi nastali problem što hitnije rešili.

„Kvarovi su proizrokovani uglavnom šumskim rastinjem koje nije posečeno ispod trasa dalekovoda, kao i čestim probojem visokonaponskih izolatora na delu trase gde ima dotrajalih drvenih stubova. Kako je područje opštine Medveđa prostorno veliko i mreža razgranata, šumovit je kraj a kuće razuđene, sve je to imalo za uticaja da dođe do ovog problema“ predočio je problem Žarko Đorđević.

Obzirom da poslovnica u Medveđi nije u mogućnosti da svojim raspoloživim sredstvima (broj zaposlenih, dotrajala terenska vozila i oprema) sanira sve ove probleme, predsednik opštine Medveđa uputio je dopis Ministarstvu energetike i rudarstva, gospodinu ministru Aleksandru Antiću, kao i Miloradu Grčiću, direktoru JP Elektroprivreda Srbije.

Na ovom sastanku je rečeno da je neophodno preduzeti sledeće mere: u toku sledeće nedelje početi sa čišćenjem rastinja koje ometa mrežu, nabaviti novi rastavljač i popraviti postojeća dva, i na Tularskom pravcu zameniti dotrajale drvene stubove.

„Sa predstavnicima EPS-a govorilo se o alternativnom napajanju, tkz. prstenasto napajanje kojim bi se osiguralo snabdevanje opštine Medveđe električnom energijom. To je strateški bitno za Medveđu, čime bi se drugi pravac tj. linija od Klajića ka Medveđi nastavila, i građani opštine Medveđa imali alternativno napajanje“– rekao je predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

 

(Kraj)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Komentara: 1

  1. UZ dužno poštovanje MORAM da kažem dok se gradovi po Srbiji osvetljavaju i sredjuju za nastupajuću Novu 2019. Sijarinska banja sablasno deluje BEZ ULIČNE RASVETE 😥! Najljubaznije MOLIM nadležne da nam obezbede da se vidimo noću i OD ono MALO ljudi što je ostalo u banji jedni drugima poželimo „dobro veče „!

Komentarisanje je zatvoreno.