Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

MEDVEĐA: SKGO obezbedila tablete za decu osnovnoškolskog uzrasta iz ranjivih grupa

Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO), potpisala je danas Sporazum o saradnji sa Opštinom Medveđa, a u okviru NALAS projekta „Jačanje lokalnih kapaciteta za sprovođenje Agende 2030 i principa „Ne ostavljajte nikoga iza sebe“, i saradnji sa regionalnim projektom Socijalna prava za osetljive grupe“, a koji sprovodi GIZ u ime saveznog ministra za ekonomsku saradnju i razvoj. U ime opštine Medveđa, Sporazum je potpisao predsednik Privremenog organa opštine Medveđa, Dragan Kulić.

Ovaj sporazum se odnosi na realizaciju mera podrške lokalnim samoupravama u vreme trajanja epidemije KOVID-19, u vidu obezbeđenja tableta za decu osnovnoškolskog uzrasta iz ranjivih društvenih grupa radi praćenja nastave na daljinu (online nastava).

Opština Medveđa je jedna od tri lokalnih samouprava kojima je SKGO donirao pomoć u vidu tableta, od ukupnih 136, deca sa teritorije opštine Medveđa su dobila 46 tableta, koja će im olakšati dalje školovanje prilikom praćenja nastave na daljinu.

Tableti su podeljeni direktorima osnovnim školama koji će tablete predati deci iz ranjivih grupa.