Medveđa Vesti

Medveđa: Veliki petak tradicionalno obeležen u mestu Stanušići

Medveđa – Najtužniji dan u istoriji čovečanstva Veliki petak tradicionalno se obeležava u mestu Stanušići, nadomak Medveđe, u hram Svete Petke.

I ove godine hram Svete Petke je bio premali da prihvati veliki broj verog naroda koji je porodično došao, kako bi započeo proslavljanje najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa. Nakon pročitanih odeljaka evanđelja, u kojima se opisuju stradanja i muke Hristove podnete radi ljudskog roda, prisutnima se obratio sveštenik Slobodan Vuković iz Medveđe, poručujući da se na Veliki petak dogodila velika izdaja od ljudi koji su ubili Boga i to pojedinci na vodećim funkcijama.

„Njihovu zlobu Bog je okrenuo na dobro vaskrs nuvši iz mrtvih i darivajući nam krst kao simbol naše vere i odbrane od zlih sila“ – kazao je sveštenik Slobodan Vuković.

Među narodom je skromno prisustvovao službi predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić koji je kasnije razgovarao sa meštanima ovog sela o tekućim problemima, uređenju hrama Svete Petke kao i o problemu puta do ovog svetog mesta u Stanušićima.

Arsić je ovom priliko  meštanima Stanušića poželeo srećne nastupajuće praznike.

(ICJ)