Medveđa Vesti

Memorijalni turnir u malom fudbalu i sabor sutra u Bučumetu

U Bučumetu se sutra na praznik Petrovdan održava tradicionalni narodni sabor i memorijalni turnir u malom fudbalu.

Medveđa/Bučumet – Srpska pravoslavna crkva obeležiće sutra Petrovdan, praznik posvećen Svetim apostolima Petru i Pavlu. Petrovdanskim slavljem završava se Petrovski post i počinje pričešće vernika koji su poštovali pravila predviđena kanonom Crkve. Ovaj praznik pomen je na stradanje Svetih apostola Petra i Pavla, koje se dogodilo u Rimu 67. godine nove ere, a prema nekim izvorima 69. godine nove ere.

Crkva u Bucumetu 02

Na ovaj veliki praznik u hramu posvećnom „Sv.apostolima Petru i Pavlu“ u selu Bučumet sutra će od 8.30 biti služena sveta litrugija. Litrugiju će služiti jerej Boban Vuković. Nakon liturgije i sečenja slavskog kolača za sve goste ovogodišnji domaćin slave organizovaće slavski ručak. Istovremeno u porti crkve održava se tradicionalni narodni sabor.
Nakon toga od 12 satui na igralištu pored škole „Partizanski dom“ u ovom mestu Turistička organizacija Medveđe organizuje tradicionalni memorijalni turnir malom fudbalu „Branko Milenović Bane“. Prijavljivanje ekipa je do 11 sati, a kotizacija po ekipi je 2000 dinara. Za sve informacije obratiti se Veselinu Mosiću, kontakt telefon 064/30-16-160.

Bucumet memorijalni turnir Bucumet

Turnir je do 2000. godine nosio naziv „Petrovdanski turnir u malom fudbalu u Bučumetu“, a od 2000. je promenjen naziv u „Memorijalni turnir u malom fudbalu Branko Milenović u Bučumetu“ u znak sećanja na poginulog meštanina Branka Milenovića tokom vojnih operacija na Kosovu i Metohiji 1999 godine.