Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti Zdravlje

Menjaj sebe, ne klimu!

Projekat „Menjaj sebe ne klimu“ će u narednom periodu na teritoriji opštine Lebane sprovesti udruženje Pokret mladih snaga a sufinansirati Ministarstvo zaštite životne sredine. Projekat se bavi podizanjem svesti o značaju zajedničke borbe svih lokalnih građana protiv klimatskih promena i jačanje kapaciteta za uspeh u procesu ublažavanja uticaja klimatskih promena radi očuvanja životne sredine.

Šira ciljna grupa projekta su lokalno stanovništvo opštine Lebane, a direktni učesnici projekta su privrednici, poljoprivrednici i mladi sa teritorije opštine Lebane. Projekat se sastoji iz tri faze.

Prva faza – edukacija direktnih učesnika na projektu i konkurs za najbolju eko ideju;

Druga faza – praktična primena stečenih znanja od strane učesnika projekta na četvorodnevnom seminaru u Vrnjačkoj banji;

Treća faza – Šira promocija EKO svesti kroz realizaciju kampanje „Deluj lokalno, misli globalno,“ i u okviru iste biće sprovedene aktivnosti od značaja za podizanje ekološke svesti kod mladih i kod poljoprivrednih proizvođača.

„Ovo je praktično nastavak naših ranijih projekata na temu ekologije, izuzetno sam zadovoljan što je Ministarstvo zaštite životne sredine podržalo i prepoznalo našu ideju, očekujemo podršku i od Opštine Lebane kako bi obezbedili što vrednije nagrade za eko konkurs na kome će svaki naš sugrađanin imati priliku da iznese problem i rešenje vezano za ovu temu koja je trenutno jedan od većih problema Srbije kada su u pitanju pregovori sa Evropskom unijom i poglavlje 27″ – kazao je za naš portal Dušan Denčić, predsednik udruženja „Pokret mladih snaga“.

 

Info centar juga