Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Mihajlović: „Medveđa je odličan primer jer je iznad republičkog proseka po brzini izdavanja građevinskih dozvola i ozakonjenja objekata”

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, posetila je danas zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem opštinu Medveđa i sa načelnikom Jablaničkog okruga i predsednicima lokalnih samouprava Leskovac, Lebane, Vlasotince, Crna Trava, Bojnik i Medveđa održala sastanke na temu ulaganja u putnu infrastrukturu, kao i sprovođenja zakona iz resora Ministarstva.

“Ove godine uložićemo dve milijarde dinara u putnu infrastrukturu Jablaničkog okruga. Razgovarali smo ne samo o realizovanim i planiranim projektima, već i o svemu onome što je od značaja za kvalitetan život meštana. Jedna od tema bila je i primena zakona o ozakonjenju i planiranju i izgradnji, jer bez toga nema razvoja infrastrukture. Opština Medveđa je odličan primer za sve ostale jer je iznad republičkog proseka po brzini izdavanja građevinskih dozvola i ozakonjenja objekata”, rekla Mihajlovićeva dodavši i da je dogovoreno da se pomogne Javno-komunalnom preduzeću „Obnova“ da se osposobi da održava lokalne puteve, kao i da će „Koridori Srbije“ po završetku Koridora 10 ustupiti opštini vozilo na korišćenje.

“U svemu što je u resoru Ministarstva koje vodim, a da može da pomogne da se radi efikasno, tu smo da pomognemo”, zaključila je ona.

(ICJ)