Društvo Jablanički okrug Leskovac Vesti

Milena Vlajić, novi portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu

Novinarima Jablaničkog okruga danas je predstavljena nova portparolka Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu, diplomirani pravnik Milena Vlajić. Ona je danas novinarima rekla da će se truditi  da ostvari dobru saradnju sa medijima u svrhu pravovremenog plasmana informacija od značaja za javnost.

„Lice koje je do sada bilo zaduženo za odnose sa javnošću je upućeno u drugo tužilaštvo. Od 1. marta, funkciju PR-a Tužilaštva obavlja Milena Vlajić i verujem da će saradnja sa novinarima biti puno plodnija. Imamo isti zadatak i, ako poštujemo pravila i međusobno se lično i profesionalno uvažavamo, sigurna sam da će pomaci na bolje biti vrlo brzo vidljivi“ – rekla je tužilac Renata Cvetanović najavljujući drugačiji odnos sa novinarima jer uviđa potrebu za tim i želi primenu komunikacione strategije u punom smislu.

Odgovarajući na postavljeno pitanje, tužiteljka Renata Cvetanović je predstavila kapacitete i uslovima u kojima radi leskovačko Tužilaštvo:

„Zgrada Suda je delimično rekonstruisana, ali ne i prostorije koje su nam, po ugovoru, ustupljene na korišćenje. Prostorni kapacitetni nam nisu dovoljni, posebno od 2013. godine, kada je uvedena tužilačka istraga. Broj dokaznih radnji je od tada značajno uvećan. Kadrovski, imamo sistematizovano devet mesta za zamenike tužioca, a trenutno ih je petoro. U toku je konkurs za prijem još dvoje, ali još uvek nisu izabrani, a dvoje je upućeno u druga tužilaštva. Tužilačkih pomoćnika imamo koliko je predviđeno, a uglavnom su popunjena i sva ostala mesta predviđena za administrativno osoblje.

 

infocentarjug.rs