Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti Vlasotince

Milica i Bogdan pobednici takmičenja u sprintu „Brzinom do zvezda“

Pobednici kvalifikacionog takmičenja u sprintu „Brzinom do zvezda“, održanog danas u SRC Vlasina, su Milica Milenković (OŠ „Siniša Janić“) u konkurenciji devojčica i Bogdan Ilić (OŠ „8. oktobar“) u konkurenciji dečaka. Oni će, kao i po osmoro finalista, dečaka i devojčica, učestvovati na finalnom takmičenju u junu naredne godine u Beogradu.

Takmičenje je održano pod motom „Disciplina, koncetracija, brzina“, a cilj je omasovljavanje dečijeg sporta, uz druženje i podrškau afirmaciji zdravog života, naglasio je koordinator projekta Nemanja Ilić.

Takmičenje je otvorio predsednik Skupštine opštine Vlasotince Milan Jović koji je naglasio važnost omasovljavanja dečjeg sporta.
„Sport i druženje, uz zdrav način života, jedni su od najvažnijih segmenata odrastanja i zato je važno da ih negujemo. Pored brojnih izazova, koje donose moderne tehnologije, pravi je uspeh okupiti ovaj broj dece u jednoj sportskoj aktivnosti. Zahvaljujem Sportskom savezu na agilnosti i trudu da ovo takmičenje, kao i neka prethodna u ovoj godini, kao što su Seoske sportske igre, dovede u Vlasotince“, rekao je Jović.

Na skupu je učestvovalo 80-oro dece sa teritorije vlasotinačke opštine i to iz : OŠ ,,8. Oktobar“ (Vlasotince), OŠ ,,Siniša Janić“ (Vlasotince), OŠ ,,Siniša Janić“ (odelenje u Orašju), OŠ ,,Braća Milenković“ (Šišava), OŠ ,,Sveti Sava“ (Gložane – odelenje u Stajkovce), OŠ ,,Karađorđe Petrović“ (Kruševica).

Organizatori takmičenja su Srpski atletski savez i kompanija Telenor, u partnerstvu sa Sportskim savezom opštine Vlasotince.

infocentarjug.rs