Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti Vlasotince

Milica i Bogdan pobednici takmičenja u sprintu „Brzinom do zvezda“

Pobednici kvalifikacionog takmičenja u sprintu „Brzinom do zvezda“, održanog danas u SRC Vlasina, su Milica Milenković (OŠ „Siniša Janić“) u konkurenciji devojčica i Bogdan Ilić (OŠ „8. oktobar“) u konkurenciji dečaka. Oni će, kao i po osmoro finalista, dečaka i devojčica, učestvovati na finalnom takmičenju u junu naredne godine u Beogradu.

Takmičenje je održano pod motom „Disciplina, koncetracija, brzina“, a cilj je omasovljavanje dečijeg sporta, uz druženje i podrškau afirmaciji zdravog života, naglasio je koordinator projekta Nemanja Ilić.

Takmičenje je otvorio predsednik Skupštine opštine Vlasotince Milan Jović koji je naglasio važnost omasovljavanja dečjeg sporta.
„Sport i druženje, uz zdrav način života, jedni su od najvažnijih segmenata odrastanja i zato je važno da ih negujemo. Pored brojnih izazova, koje donose moderne tehnologije, pravi je uspeh okupiti ovaj broj dece u jednoj sportskoj aktivnosti. Zahvaljujem Sportskom savezu na agilnosti i trudu da ovo takmičenje, kao i neka prethodna u ovoj godini, kao što su Seoske sportske igre, dovede u Vlasotince“, rekao je Jović.

Na skupu je učestvovalo 80-oro dece sa teritorije vlasotinačke opštine i to iz : OŠ ,,8. Oktobar“ (Vlasotince), OŠ ,,Siniša Janić“ (Vlasotince), OŠ ,,Siniša Janić“ (odelenje u Orašju), OŠ ,,Braća Milenković“ (Šišava), OŠ ,,Sveti Sava“ (Gložane – odelenje u Stajkovce), OŠ ,,Karađorđe Petrović“ (Kruševica).

Organizatori takmičenja su Srpski atletski savez i kompanija Telenor, u partnerstvu sa Sportskim savezom opštine Vlasotince.

infocentarjug.rs

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.