Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Ministar Đorđević otvorio Roštiljijadu, Brena održala koncert za pamćenje

U centru Leskovca sinoć je otvorena jubilarna, 30. Roštiljijada uz veličanstven vatromet i koncert najveće zvezde naših prostora, ali i regiona, Lepe Brene.

„Leskovac je u danima Roštiljijade metropola roštilja i majstora kulinarstva. Roštiljijada nije prepoznata samo ovde, već i u svetu, ona je ponos i brend Srbije i ja moram da se zahvalim Leskovčanima zato što ulažu trud i napor da ova manifestacija iz godine u godinu izgleda sve bolje. To je ponos naše Srbije i vi podižete ugled našoj zemlji“- kazao je ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević i zvanično otvorio jubilarnu 30. po redu leskovačku Roštiljijadu.

„Gastronomska ponuda Leskovca, vernost tradiciji i proverenim recepturama našeg kraja, kao i vrhunski gastronomski znalci nadaleko prenose dobar glas o našem gradu. Roštiljijada nas visoko pozicionira na gurmanskoj i turističkoj mapi regiona. Sa sigurnošću tvrdim da je jedna od najznačajnijih letnjih manifestacija u Srbiji. Narednih sedam dana imamo čast da ovaj jubilej slavimo u društvu naših gostiju i prijatelja, sa istaknutim zvezdama. Sve ćemo ih dočekati otvorenog srca i još jednom pokazati da je grad Leskovac mesto dobrih, gostoprimljivih ljudi, dobre zabave, vrhunskih majstora roštilja, grad sa dušom i središte meraka i hedonizma“ – kazao je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

Nakon zvaničnog proglašenja i spektakularnog vatrometa, možda i najlepšeg do sada, nastupio je duvački orkestar Elvisa Bajramovića, koji je poneo titulu prve trube u Guči. Od 22 sata leskovačku publiku uveseljavao je Stefan Živojinović a nešto pre 23 sata na veliku binu, uz ogroman vrisak nekoliko desetina hiljada građana zapevala je i Lepa Brena. Koncert je započela pesmom „Boliš i ne prolaziš“….

„Dobila sam informaciju da jako dugo nisam bila kod vas. Ja sam isčačkala nešto sa svojim fanovima i prijateljima, i dobila sam podatak da smo u Leskovcu gostovali 1985. godine i da u Leskovcu postoji jedna zgrada koja se zove Lepa Brena.Iskreno da vam kažem, ne mogu da sakrijem radost i zadovoljstvo što sam posle toliko vremena ovde sa vama. Čast mi je što prisustvujem najvećem, tradicionalnom festivalu hrane koji postoji u Evropi“ – kazala je Brena.

U okviru 30. Roštiljijade večeras je na programu koncert grupe „Tuti fruti“ i grupe „Crvena jabuka“.

 

(Info centar juga)