Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Ministar Gašić i Igor Jurić razgovarali o saradnji u zaštiti dece od svih vidova kriminala

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas sa predsednikom Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igorom Jurićem, s kojim je razgovarao o daljim modalitetima saradnje između Ministarstva unutrašnjih poslova i te organizacije u vezi sa bezbednošću dece u Republici Srbiji.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas sa predsednikom Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igorom Jurićem, s kojim je razgovarao o daljim modalitetima saradnje između Ministarstva unutrašnjih poslova i te organizacije u vezi sa bezbednošću dece u Republici Srbiji. Ministar Gašić je istakao da su prioriteti u radu MUP-a bezbednost i zaštita dece od svih vidova kriminala i naglasio da u toj borbi nema kompromisa.

Ministar Gašić i Jurić razgovarali su o daljim naporima policije u zaštiti dece od svih vrsta nasilja, kao i prevenciji i edukaciji dece i njihovih roditelja u oblasti digitalnog, vršnjačkog, seksualnog i porodičnog nasilja. Na sastanku su usaglašeni zajednički predlozi Ministarstva unutrašnjih poslova i Centra za nestalu i zlostavljanu decu koji će biti realizovani u narednom periodu.

infocentarjug.rs