Društvo Jablanički okrug Lebane Vesti

Ministar Husein Memić obišao radove na izgradnji turističko-rekreativnog parka Čukljenik u Lebanu za koje je resorno ministarstvo opredelilo 30 miliona dinara

Ministar turizma i omladine Husein Memić, državni sekretar Žikica Nestorović i pomoćnica predsednika opštine Lebane Nataša Stojanović obišli su  radove na izgradnji prve faze turističko rekreativnog parka Čukljenik u Lebanu za koje je resorno ministarstvo opredelilo 30 miliona dinara.

Memić je tom prilikom rekao da je u periodu od 2015. godine u turističku infrastrukturu celog Jablaničkog okruga ministarstvo uložilo 138 miliona dinara. Ministar je podsetio i da država trenutno realizuje i druge projekte u cilju razvoja Jablaničkog okruga, i to kroz posebno oformljenu međuresornu radnu grupu za razvoj južne Srbije.

U skladu sa tim, izrazio je očekivanje da će razvoju turizma celog Jablaničkog okruga doprineti izgradnja lokalnog puta preko planine Radan, kojim se povezuje pet opština na jugu Srbije sa Prolom, Lukovskom i Kuršumlijskom banjom i lokalitetom Đavolja Varoš.