Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Ministar Ljajić u Kosančiću

Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacije posetio je selo Kosančić u opštini Bojnik. 

Ministar Ljajić se ovom prilikom sastao sa predstavnicima lokalne samouprave u Bojniku i turskim investitorom, vlasnikom kompanije „CASH Collection“.

„Dolazak stranog investitora u Bojnik i otvaranje novih radnih mesta od velikog je značaja za našu opštinu“ – kazao je Nebojša Nenadović, predsednik opštine Bojnik.

Turski investitor i vlasnik kompanije „CASH Collection“, Hajredin Šiljik  ovom prilikom najavio je otvaranje pogona 01. marta ove godine.

„Naša kompanija se bavi proizvodnjom muških i ženskih košulja a svoje proizvode izvozimo na strano tržište. Za početak je planirano da uposlimo najmanje 30 radnika i to uglavnom iz Kosančića i okolnih sela bojničke opštine. Planovi su nam da kasnije proširimo kapacitet proizvodnje a samim tim i povećamo broj radnika“ – rekao je Hajredin Šiljik, vlasnik kompanije „CASH Collection“.

Ministar Rasim Ljajić ovom prilikom nije davao izjave za novinare ali nije ni krio zadovoljstvo zbog stranih investitora koji su pokazali interesovanje za ulaganje u opštinu Bojnik.

       

Foto: Opština Bojnik