Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Ministar odbrane i načelnik Generalštaba na Vaskrs u bazi „Medevce“ kod Medveđe

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović posetili su danas pripadnike Vojske Srbije u bazi „Medevce“ u Kopnenoj zoni bezbednosti, gde su čestitali Uskrs svim pravoslavnim vernicima koji danas slave ovaj veliki praznik.

Vulin je, nakon upoznavanja sa orijentacijom, organizacijsko-formacijskom strukturom, zadacima baze i razgovora s pripadnicima VS, poručio da naša vojska i u prazničnim danima obavlja svoje zadatke kako bi Srbija bila sigurna.

Sigurna i stabilna Srbija i sigurna i jaka Vojske Srbije garancija su da će Srbi, bez obzira na to gde žive, uvek biti čuvani, da će se o njima brinuti, da će njihova prava biti poštovana, a naša sloboda sačuvana, poručio je ministar.

Komandant Treće brigade Kopnene vojske, brigadni general Slađan Stamenković istakao je da je obezbeđenje administrativne linije prema Kosovu i Metohiji jedan od težišnih zadataka te brigade, kao i da pripadnici VS uspešno obezbeđuju Kopnenu zonu bezbednosti i stanovništvo na tom prostoru.

Prazničnom obilasku baze „Medevce“ prisustvovali su i komandant Kopnene vojske, general-potpukovnik Milosav Simović, državni sekretar Ministarstva odbrane Bojan Jocić, zamenik komandanta Združene operativne komande, general-major Ilija Todorov, i glavni podoficir VS, zastavnik prve klase Zoran Kocić.

Baza „Medevce“ nalazi se kod Medveđe, u Kopnenoj zoni bezbednosti, uz administrativnu liniju s Kosovom i Metohijom, i u njoj su raspoređeni pripadnici Treće brigade Kopnene vojske, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

 

(Kraj)