COVID-19 Društvo Srbija Vesti

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao smeštajne kapacitete Vojne bolnice u Nišu

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas Vojnu bolnicu Niš u kojoj je sve spremno za prijem kovid pacijenata i poručio da će ta bolnica sa 50 ležajeva olakšati posao Kliničkom centru u Nišu i pomoći da teški pacijenti dobiju kvalitetno lečenje. Ministar Stefanović je izrazio zadovoljstvo što je danas bio u prilici da se uveri u dobar zajednički rad niškog Kliničkog centra i Vojne bolnice u Nišu.
„Hoću da se zahvalim ljudima iz vojnog zdravstva koji su prepoznali da u ovom trenutku moraju najsnažnije da se uključe u pružanje pomoći stanovništvu u ovom divnom gradu. Želim da se zahvalim i profesoru Perišiću, direktoru Kliničkog centra, koji je prepoznao potrebu da se radi zajedničkim snagama i dao sve od sebe da pokuša da realizuje potrebe Vojne bolnice u tom gradu“- rekao je ministar Stefanović, koji se zahvalio i gradu Nišu na pomoći.

Ministar odbrane istakao je da će Vojna bolnica jedan svoj deo, 50 ležajeva na hirurgiji, izdvojiti za kovid bolnicu čime će olakšati posao Kliničkom centru u Nišu i pomoći da teški pacijenti, u poluintenzivnoj i intenzivnoj nezi, dobiju kvalitetno lečenje, da im se pomogne što brže i efikasnije i da se što pre vrate svojim kućama.

U razgovoru sa medicinskim radnicima Vojne bolnice u Nišu on je podsetio da su u prethodnim mesecima bili izuzetno posvećeni svom poslu, kao i da dodatni napori koje sada preduzimaju zaslužuju svako poštovanje.

– Naš posao je da učinimo sve da im pomognemo logistički, da imaju svu zaštitnu opremu, sve lekove i sav materijal koji im je potreban da bi radili svoj posao – zaključio je ministar Stefanović.


Govoreći o značaju uključivanja kapaciteta Vojne bolnice Niš u sistem kovid bolnica u tom gradu, direktor Kliničkog centra Niš prof. dr Zoran Perišić naglasio je da će sa ovih dodatnih 50 kreveta obezbediti da nema razloga da se nijedan teški bolesnik usmeri u neko drugo mesto, već će svi dobiti punu zdravstvenu terapiju u Nišu.

– Za mene je ovo važan trenutak, jer prvi put, u punom kapacitetu, u najtežem trenutku i za najtežu bolest, integrišemo da budu zajedno vojno i civilno zdravstvo. Zahvaljujem ministru Stefanoviću i pukovniku Miliću na energiji koju su uložili da ovako brzo realizujemo jedan ovakav sporazum – naglasio je prof. dr Perišić, dodajući da ovo smatra investicijom u budućnost, jer kad se ova bolest pobedi treba nastaviti sa unapređenjem vojnog i civilnog zdravstva u Nišu.

Današnjem obilasku bolnice prisustvovali su i zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Vladeta Baltić, upravnik Vojne bolnice Niš pukovnik dr Veljko Milić i zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović.

 

infocentarjug.rs