Društvo Srbija Vesti

Ministar odbrane Stefanović i načelnik Generalštaba general Mojsilović u obilasku dela snaga u stanju povišene borbene gotovosti

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su deo naših snaga koje se nalaze u stanju povišene borbene gotovosti, a zadejstvovane su u okviru taktičkih grupa koje se nalaze u Garnizonu u Raškoj, vojnoj bazi „Rudnica“ i na pravcu ka administrativnom prelazu Jarinje.

„Srbi treba da budu mirni, trudimo se da pronađemo rešenje i uzdrđano ponašamo, jer razumemo da jedna varnica može da dovede do eskalacije sukoba koji ne treba nikome“, poručio je Stefanović nedaleko od administrativnog prelaza Jarinje.

Nakon provokacija koje su usledile od strane jedinica Rosu, koje se već sedam dana nalaze na severu KiM, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je podizanje borbene gotovosti za deo jedinica Vojske Srbije i MUP- a.

Da podsetimo, jedinice Rosu već sedam dana krše Briselski sporazum i dogovor Srbije i KFOR-a, pri čemu Beograd ni na koji način ne povećava tenzije i nestabilnosti koje Priština izaziva.

U poseti našim snagama, pored ministra odbrane i načelnika Generalštaba, nalaze se i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko i izaslanik odbrane general-major Aleksandar Zinčenko kako bi se lično uverili u aktuelnu situaciju.

 

infocentarjug.rs