Jug Srbije Niš Sport Srbija Vesti

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodelio 196 stipendija najboljim studentima Univerziteta u Nišu

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić dodelio je 196 stipendija najboljim studentima Univerziteta u Nišu, čime je nastavljena dugogodišnja praksa nagrađivanja izvrsnosti i ulaganja u obrazovanje najvrednijih i najperspektivnijih studenata.

Udovičić, koji je ujedno i predsednik Fonda za mlade talente, istakao je prilikom uručenja stipendija da one iznose 30.000 dinara mesečno i dodeljuju se na period od deset meseci.

Privilegija je biti danas sa vama koji ste najbolji među najboljima, koji ste pokazali da ciljevi kojima težite i snovi koje želite da ostvarite nemaju alternativu za vas i da upornošću, htenjem, radom i odricanjem nema granica koje ne mogu da se pređu na putu ka vrhunskim, najboljim rezultatima, naveo je on.

Mi smo to da vam na tom putu pomognemo, da vas ohrabrimi i podržimo ker vi ste naša sadašnjost na koju smo ponosni i budućnost u koju verujemo. Nikada nemojte odustajati, ostanite pobednici svakog dana na svim poljima, rekao je ministar.

Prateći strateško opredeljenje Vlade da mladi imaju što kvalitetniju podršku na svim poljima, Udovičića je inicirao da iz godine u godinu broj uspešnih studenata kojima država dodeljuje stipendije raste iz godine u godinu, kao i iznos stipendija.

Stipendije studentima Univerziteta u Nišu samo su deo ukupnog broja od 1.300 stipendija koje će ove godine biti dodeljene na nivou cele Srbije, od kojih je 900 za studente osnovnih, a 400 za studente master i doktorskih studija, navodi se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta.