Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Ministar Ružić danas obišao rekonstruisanu zgradu opštine u Medveđi

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić obišao je danas rekonstruisanu zgradu opštine u Medveđi.

“Pre svega želeo bih da istaknem jednu kvalitetnu i produktivnu saradnju  između Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i opštine Medveđa na čelu sa predsednikom i njegovim timom. Mislim da smo uspeli da sagledamo sve aspekte produbljivanja naše saradnje. Fond za lokal pri MDULS je opredelio skromna ali dovoljna sredstva za računarsku opremu koja će svakako koristiti i opštinskoj upravi i naravno indirektno građanima i građankama Medveđe, ali smo takođe razgovarali i o projektu e-skupštine, kako bi već nakon konstituisanja nove skupštine nakon izbora 8 septembra, sama sala koja je već građevinski dobila novo ruho, biti i opremljena najmodernijom opremom. ” istakao je Ružić na današnjoj konferenciji za novinare.

Takođe, Ružić je uveren da će na lokalnim izborima u Medveđi pobediti politika Vlade Republike Srbije, politika predsednika Aleksandra Vučića, predsednika SPS Ivice Dačića, jer je ta državotvorna nit nešto što je nama bilo imanentno i uvek bilo prepoznato od strane građana koji žive na teritoriji Republike Srbije.

 

   

   

“Dotakli smo niz tema. Mi smo ove godine dobili projekat rekonstrukcije zgrade skupštine. Sa ovom pomoći koju će nam ministarstvo uputiti, i uz već nabavljenu opremu za simultano prevođenje, mi ćemo dobiti jednu novu salu skupštine, koja će ispunjavati sve uslove koje zahteva jedna savremena sala takve prirode.” izjavio je dr Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa.

„Bilo je reči i o saradnji opština Medveđa, Lebane i Bojnik, a s obzirom da smo prirodno povezani,  želimo da poboljšamo kvalitet života naših građana. Pričali smo i o rekonstrukciji puteva i radovima koji danas kreću.“, zaključio je Arsić.

     

   

 

(Info centar juga)