Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Leskovac Vesti

Ministar Ružić posetio Leskovac

Leskovac je u vreme trajanja 29. Roštiljijade posetio ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić koga je dočekao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima, predsednik Skupštine grada Leskovca Aleksandar Đurović.

Prilikom ove posete Ružić, je najavio da će Leskovcu već naredne godine biti odobrena kreditna sredstva u iznosu od milion evra za potrebe video nadzora  i izgradnju nove pijace.

„Očekujem da iduća godina bude još plodotvornija, da zajedno sa gradonačelnikom prisustvujemo otvaranju tih realizovanih projekata koji će biti od koristi našim građanima, odnosno Leskovčanima“, naglasio je Ružić.

   

„Leskovac je jedini grad koji ima registrovana tri brenda leskovački roštilj, ajvar i spržu, a sada radimo na brendiranju i leskovačkog meda. Inače, na ovogodišnjoj 29. Roštiljijadi zvanično je Leskovac postao svetki grad roštilja sa svim sertifikatima“, kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji se ovom prilikom, između ostalog,  zahvalio i na transferu sredstava u iznosu od 3,2 miliona dinara koji je preko ovog ministarstva odobren za rekonstrukciju krovne konstrukcije na Sportsko rekreacionom centru „Dubočica“.

Ministar Ružić i gradonačelnik Cvetanović su zatim prošetali glavnom gradskom ulicom gde su postavljeni štandovi leskovačke Roštiljijade i razgovarali sa građanima.