Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Ministar Udovičić obišao sportsku halu, Tehničku školu “Nikola Tesla”, i škole u Lecu i Gazdaru

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, obišao je opštinu Medveđa gde je sa predstavnicima opštine i predstavnicima sportskih klubova iz opštine Medveđe, vodio sadržajne i konstruktivne razgovore o daljoj saradnji na unapređenju sistema sporta i omladinske politike u toj opštini.

Tokom posete Medveđi, ministar je obišao sportsku halu, Tehničku školu “Nikola Tesla”, kao i škole u Lecu i Gazdaru.

Prilikom obilazaka i razgovora koji su vođeni, naglašena je važnost stvaranja uslova za dalju popularizaciju sporta u školama i među omladinom. U domenu omladinske politike, razmatrani su predlozi za intenzivniji rad na unapređenju uslova za razvoj mladih i stvaranje novih mogućnosti za njihovo osposobljavanje za još važniju ulogu u društvu. Ministar Udovičić posetio je i mlade sportiste FK i KK „Jablanica“ iz Medveđe, kojima je dodeljena sportska oprema.

Ministar Udovičić je naglasio da je poseta Medveđi jedna u nizu obilazaka lokalnih samouprava širom Srbije i da privilegovanih po tom pitanju nema, kao i to da je našem ministarstvu podjednako važan i sever i jug zemlje.

„Drago mi je da smo, kroz koristan razgovor sa predstavnicima opštine i sportskih organizacija, razgovarali o zajedničkim ciljevima i aktivnostima kako bismo obezbedili razvoj sporta, sportske infrastrukture i bavljenja njime među pripadnicima svih generacija. Ostajemo posvećeni saradnji, otvoreno i odgovorno – jer smo u istom timu!“ zaključio je ministar Udovičić.

Predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić zahvalio se ministru Udovičiću na donaciji sportske opreme, i istakao da Medveđa i dalje želi da ulaže u sport, povećavajući budžet za ove namene, jer kako kaže, to je jedini način da nam omladina bude zdrava.

 

FOTO GALERIJA

   

   

   

   

   

 

 

(Kraj)