Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Sport Vesti

Ministar Udovičić obišao u Leskovcu sportsku halu „Partizan“

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, obišao je sa gradonačelnikom Leskovca, Goranom Cvetanovićem, sportsku halu Dom partizana u kojoj su radovi završeni u okviru projekta Završi započeto.
Radovi na izgradnju ove hale započeti su 2011. godine. Tada su izvršeni grubi građevinski, limarski, pokrivački, armirano – betonski radovi i izgradnja čelične konstrukcije, i za te namene Ministarstvo sporta i omladine izdvojilo je 54, a Grad Leskovac 3 miliona dinara.
   
Kako bi izgradnja hale bila završena Leskovac je kod Ministarstva omladine i sporta aplicirao za program „Završi započeto“ putem kojeg su za završetak radova „Doma partizana“ odobrena sredstva u iznosu od 69,2 miliona dinara, dok je Grad učestvovao sa plaćanjem PDV-a u iznosu od skoro 12 miliona.
„Pre šest meseci bili smo ovde kada smo krenuli da nakon sedam godina da završimo nešto što je izgledalo jako ružno i tada smo rekli da sa reči prelazimo na dela. I ono što smo obećali, to danas, posle šest meseci kažemo da smo ispunili. Danas možemo da kažemo da Leskovac ima jednu od najmodernihih hala u Srbiji, na mestu koje je bilo ruglo i mladima za izbegavanje“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.
Rok za završetak radova u okviru projekta Ministarstva omladine i sporta je bio 120 dana , a izabrani izvođači ,,Invest gradnja,, iz Leskovca i ,,Metal Obrenovac,, iz Beograda.
Radovi koji preostaju treba da budu završeni do sredine naredne godine, i njihova vrednost iznosi oko 20 miliona dinara. Ova hala je višenamenski zatvoreni sportski objekat koji će koristiti ne samo profesionalni sportisti, već i rekreativci.

(Kraj)