Jug Srbije Leskovac Vesti

Ministar Udovičić u poseti Omladinskog kluba Leskovac

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta danas je posetio Omladinski klub u Leskovcu koji je nedavno renoviran uz finansijsku podršku ovog ministarstva.

„Omladinski klub u Leskovcu dokazao je i na delu, ne samo na papiru, da posmatra sve aspekte od obrazovanja, muzičkih sekcija, okupljanja mladih privrednika i mladih preduzetnika do rada sa dijasporom, što smatramo vrlo izuzetnim segmentom i gde upravo na lokalu ovakvi omladinski klubovi pokazuju koliko na lokalu postoji potreba i koliko je neophodno razvijati upravo ovakve institucije i davati mladima na važnosti ali i uključivati ih u svakodnevna dešavanja“ – kazao je ministar Vanja Udovičić i ujedno se zahvalio gradonačelniku Leskovca dr Goranu Cvetanoviću koji je kao prioritet stavio akcenat, rad i brigu o mladima.

„Leskovac je grad u kome se uspeh, znanje i talenat mladih poštuje i nagrađuje. Jedna od prvih stvari koje smo uradili nakon preuzimanja odgovornosti bio je obnavljanje Fonda za mlade talente gde svake godine preko 500 naših talenata dobijaju određene stimulacije. Iz istog razloga smo pre dve godine uveli besplatne ekskurzije za najbolje đake u našem gradu i zahvaljujući svom znanju oni 7 dana putuju po našoj prelepoj Srbiji“ – rekao je Cvetanović.

Cvetanović je kazao kazao da je ove godine iz budžeta grada izdvojeno 15 miliona dinara za nagrađivanje uspešnih mladih talenata, 3,5 miliona za rad Kancelarije za mlade, kao i 10 miliona dinara za programe stručne prakse za svršene studente.

(ICJ)