Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar danas obišao leskovačku bolnicu

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar danas je u pratnji gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića, direktora Opšte bolnice Leskovac dr Nebojše Dimitrijevića i zaposlenih obišao leskovačku bolnicu.

Tom prilikom ministar je izjavio da se u bolnici puno toga uradilo, kao i da će se dosta toga raditi u narednom periodu.

„Sređeno je mnogo odeljenja, koja izgledaju potpuno pristojno, a ostalo je da se srede još dve zgrade za koje je menadžment Opšte bolnice rekao da će uraditi projekte vrlo brzo i da se rekonstrukcije završe u toku naredne godine. Dogovorili smo se da se prošire kapaciteti nefrologije i dijalize, kao i kapaciteti za palijativu. Vodimo računa o poboljšanju kadra, stoga će ovde posao dobiti još sedam lekara i petnaest sestara, kako se odlazak zaposlenih u penziju ne bi trenutno osetio“ – kazao je u leskovačkoj bolnici ministar Lončar.

Nakon obilaska leskovačke Opšte bolnice, ministar je sa gradonačelnikom Cvetanovićem, dr Dimitrijevićem i predsednikom opštine Medveđa Nebojšom Arsićem posetio Dom zdravlja u Medveđi i medicinski blok u specijalnoj bolnioci za rehabilitaciju „Gejzer“.

Ministar je u Sijarinskoj banji govorio o leskovačkoj bolnici i rekao:

„Što se tiče Leskovca zadovoljan sam onim što sam video, nastavićemo dalje da pravimo nove reorganizacije, u skladu s tim kapacitetima koje postoje za one stvari za koje se javlja dodatna potreba, ali i onda gde ima neiskorišćene kapacitete da ih prebacimo za ono što je potrebno. Mislim da dovoljno govori slika kako je to nekad bilo, kako to sad izgeda, a posebno ćemo biti zadovoljni kada krajem sledeće godine bude završena rekonstrukcija u potpunosti.“

Istakao je i da je zadovoljan funksionisanjem ovih dvaju zdravstvenih ustanova, da su i pacijenti zadovoljni, najavio je početak izgradnje Spa centra, kao i potpunu rekonstrukciju kompleksa banje. Najavio je i nova zapošljenja u bolnici „Gejzer“ – 4 lekara i 15 terapeuta.

 

(Kraj)