Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Ministarka Gordana Čomić posetila Leskovac

Ministarska za ljudska i manjinska prava i društveni dijaliog Gordana Čomić boravila je danas u Leskovcu. Čomić je sa predsednicima opština Jablaničkog okruga i predstavnicima lokalne samouprave grada Leskovca, nevladinim organizacijama i predstavnicima Centra za socijalni rad razgovarala o problemima nacionalnih manjina i načinu da se dijalogom rešavaju problemi.

Ministarka Čomić je govorila i o ostvarenim rezultatima tokom njene prethodne posete i načinima unapređenja dijaloga.
„Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog je obećalo, tokom prve posete, da ćemo doći kada se objavi izveštaj Evropske komisije da pokažemo da li smo zajedno uradili jedan veliki posao u Srbiji, a izveštaj Komisije kaže da Srbija ostvaruje napredak u vladavini prava kao i da preporučuju svim zemljama članicama da odobre otvaranje klastera 3 i 4 Srbiji na međuvladinoj konferenciji u decembru“, rekla je Čomić.

Na današnjem sastanku razgovaralo se o održivom razvoju, o tome kako da se uspostavi dijalog i kako Srbija želi da izgleda 2030. godina, kao i o učešću lokalnih samouprava i budućoj izradi strategije ljudskih prava koja bi trebalo da se donese do kraja 2022. godine.

Ministarku Čomić je dočekao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović u čije ime je sastanku prisustvovala Andrijana Vasić, pomoćnik gradonačelnika.

infocentarjug.rs