Bojnik Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Medveđa Srbija Vesti

Ministarka Marija Obradović, u petak 26. marta, posetiće opštine Lebane, Medveđu i Bojnik

Marija Obradović, ministarka državne uprave i lokalne samouprave u petak 26. marta posetiće opštine Lebane, Medveđu i Bojnik.

Prema protokolu posete, ministarka Obradović najpre će posetiti opštinu Medveđa, gde će sa predsednikom opštine dr Nebojšom Arsićem potpisati Ugovore o korišćenju sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave a po projektu „Čišćenje rečnih korita i sanacija putne mreže oštećene usled elementarnih nepogoda“. Vrednost ovog projekta je 4.180.320,00 dinara. Ovom prilikom ministarka Obradović će obići i PU „Mladost“, za čiju sanaciju i adaptaciju je izdvojeno 9.300.000,00 dinara. Tokom ove posete planiran je i obilazak Doma zdravlja.

Po završetku posete opštine Medveđa, ministarka Marija Obradović posetiće opštinu Lebane i sa predsednikom Ivanom Bogdanovićem potpisati dva ugovora o korišćenju sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave. Podsećanja radi, opština Lebane dobila je iznos od 9,5 miliona dinara za  projekat „Energetska sanacija objekta opštinske uprave Lebane“ i 3.200.000,00 dinara za manifestaciju „Paradajz fest“. Nakon obilaska opštinske uprave planiran je i obilazak vakcionalnog punkta Doma zdravlja u Lebanu.

Istog dana, nakon posete opštine Lebane, ministarka Marija Obradović sa svojim timom saradnika posetiće i opštinu Bojnik, gde će potpisati Ugovor o korišćenju sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave a po projektu „Uspostavljanje informacionog sistema Elektronska pisarnica sa elektronskim podnošenjem predmeta, brzim skeniranjem i modulom Moj predmet“ čija je vrednost 2.985.065,00 dinara. U sklopu ove posete planiran je obilazak opštine i vakcionalnog punkta Doma zdravlja u Bojniku.

Izjave za medije planirane su u sve tri opštine nakon potpisaivanja ugovora sa predsednicima opština.

 

infocentarjug.rs