Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Medveđa Vesti

Ministarka Obradović (Min. državne uprave i lokalne samouprave) na potpisivanju Sporazuma o saradnji opština Lebane, Bojnik i Medveđa

Ministarka Marija Obradović boravila je danas u poseti opštini Medveđa, gde je razgovarala sa rukovodstvom opština Medveđa, Lebane i Bojnik o aktuelnoj situaciji, imajući u vidu proglašene vanredne situacije u ovim opštinama usled epidemije COVID-19 i nedavnih poplava, kao i o projektima koje opštine mogu realizovati budžetskim sredstvima dobijenim na konkursu MDULS.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave prisustvovala je potpisivanju Sporazuma o saradnji i razumevanju između opština Lebane, Bojnik i Medveđa koji predviđa razvoj i jačanje međuopštinske saradnje, zajednički rad na projektima od interesa za stanovnike ovih opština, kao i rad na unapređenju usluga koje se pružaju građanima na lokalnom nivou.

       

„Drago mi je da danas svojim prisustvom mogu da podržim ovu važnu inicijativu za građane Lebana, Bojnika i Medveđe, a to je povezivanje jablaničkog i topličkog okruga kroz Sporazum o saradnji vaših opština, koji treba da donese bolji život u ove krajeve. Iskoristite ga u punom obimu, razmenjujte iskustva i ideje, zajednički konkurišite za sredstva iz budžeta koja će vam pomoći da realizujete projekte od interesa za vaše građane, podstaći zapošljavanje, ali i ostanak mladih i rađanje dece na ovim prostorima. U MDULS imate podršku za realizaciju ovakvog vida saradnje na koji ste se danas obavezali“, poručila je ministarka Obradović nakon potpisivanja Sporazuma.

       

Ona je istakla da je opština Medveđa jedan od dobrih primera kako treba iskoristiti budžetska sredstva za unapređenje rada u jedinicama lokalne samouprave u Srbiji, zbog čega je ova opština proglašena za jednu od najboljih u 2019. godini.

Sporazum o saradnji i razumevanju potpisali su danas predsednici opštine Bojnik Nebojša Nenadović, opštine Medveđa Nebojša Arsić i predsednik Skupštine opštine Lebane Boban Pejić.

   

Takođe, ministarka je ovu priliku iskoristila da još jednom pozove sve građane Srbije da se prijave na Portal eUprave, a od sutra pozovu i telefonom kontakt centar, i iskažu svoje interesovanje za vakcinom protiv COVID-19 i dodala da samo masovnom vakcinacijom možemo pobediti bolest i vratiti se normalnom životu.