Vesti Vlasotince

Ministarka poljoprivrede danas posetila Vlasotince

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković izjavila je da je na današnjem sastanku sa predstavnicima opštine Vlasotince i poljoprivrednicima iz tog kraja postignut dogovor o tome da se uz pomoć ovog ministarstva trajno reši pitanje vodosnabdevanja sela Stajkovac.

Bogosavljević-Bošković je istakla da je dogovorena i bliža saradnja resornog ministarstva i lokalne samouprave u cilju poboljšanja kvaliteta poljoprivredne proizvodnje u pogledu kvantiteta i kontinuiteta.

Ona je navela da obim proizvodnje u voćarstvu, povrtarstvu i stočarstvu mora da se uveća konkretnim projektima, kao i da se povećaju zasejane površine i iskoriste prirodni potencijali: kvalitetno zemljište, dobra klima, tradicija i vredni poljoprivrednici koji dobro poznaju poljoprivrednu proizvodnju.

Jedan od najznačajnijih zadataka jeste motivisanje mladih na to da ostanu na selu, naglasila je Bogosavljević-Bošković i dodala da bi mladi uz korišćenje evropskih i nacionalnih fondova mogli značajno da unaprede svoju proizvodnju, a na taj način i da sebi stvore bolje uslove za život.

Ona je ujedno u razgovoru sa poljoprivrednicima naglasila da su za proizvodnju povrća i voća značajni i prerađivački kapaciteti i hladnjače.

Prema njenim rečima, oni pružaju značajan doprinos poboljšanju kvaliteta proizvoda, koji bi mogli da budu konkurentni i prepoznatljivi kvalitetom i na taj način osvoje evropsko i tržište Ruske Federacije.

Bogosavljević-Bošković i njeni saradnici obišli su i plasteničku proizvodnju zasada povrća porodice Nastić u selu Stajkovac, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.