Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

Ministru Vulinu darovana hilandarska gramata za dobročinstvo u Sijarinskoj banji

Ministru unutrašnjih poslova Srbije Aleksandru Vulinu u subotu 16. oktobra u Sijarinskoj banji je darovana hilandarska gramata, ukazom arhimandrita Metodija, igumana manastira Hilandara.

Vulin je nagrađen za „iskazano dobročinstvo pri ustrojenju hilandarskog sela u Sijarinskoj banji, kao i za nesebičnu pomoć i doprinos hilandarskim aktivnostima“.

Ponosan sam na kamp prijateljstva, koji je uz pomoć sveštenika i monaha manastira Hilandar i dobrih i čestitih ljudi izgrađen ovde u Sijarinskoj banji, u Medveđi. Kamp prijateljstva od sada će predstavljati mesto gde će se srpska deca i omladina, gde god ona živela, odakle god dolazila, okupljati, učiti svoju nacionalnu istoriju, učiti veronauku, družiti se i širiti humanost. Uveren sam da svaki Srbin danas sa mnom deli i oseća jednak ponos“, poručio je Vulin u svojoj pisanoj zahvalnici.
U ime ministra unutrašnjih poslova, u Sijarinskoj banji, i u svoje ime igumansku gramatu primio je pomoćnik ministra policije i načelnik Uprave za grad Beograd Veselin Milić.
infocentarjug.rs
dits