Jug Srbije Kultura Lebane Medveđa Vesti

Minja Subota u sredu gostuje u Lebanu i Medveđi

U sredu 12.aprila u Domu kulture u Lebanu gostuje Muzički tobogan sa Minjom Subotom. U programu će učestvovati i talentovana deca osnovnih škola iz lebanske opštine, etno pevačka grupa Mika, gajdaš Filip Bogdanović i recitatorska i dramska sekcija Doma kulture.

Druženje sa Minjom Subotom od 12 časova planirano je za decu OŠ „Vuk Karadžić“ u Dom kulture Radan i od 15 časova za decu OŠ „Radovan Kovačević“ a od 18 sati druženje nastavlja sa decom u Domu kulture u Medveđi.

Ulaz je slobodan!

Minja Subota je autor je i voditelj serije »Muzički tobogan« koja je emitovana osamnaest godina i predstavlja rekordnu seriju po gledanosti i popularnosti na našem televizijskom programu.Zahvaljujući toj seriji naši najpoznatiji kompozitori komponovali su na stihove pesnika za decu preko sto pedeset kompozicija, od kojih su mnoge postale dečji evrgrini. Za tu seriju, dobio je i godišnju nagradu Televizije Novi Sad.

Iz oblasti fotografije,dobitnik je nagrade »Anastas Jovanović«, za samostalne izložbe na temu »Deca sveta«.Izložbe je imao u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu,u galeriji »Meduza« u Kopru,na Beogradskom Sajmu,u Muzeju grada Vitjebska(Belorusija),Šibenskom festivalu deteta,u Matici srpskoj na Zmajevim dečjim igrama u Novom Sadu…

U kompozitorskom opusu za decu, komponovao je na stihove naših najistaknutijih pesnika pesme, koje se danas pevaju u predškolskim ustanovama i školama i postale su deo dečje muzičke literature, a generacije su odrastale uz njih.

Između ostalih to su pesme: »Deca su ukras sveta«,«Išli smo u Afriku«,«Rekao sam brezi i topoli«,«Telefonijada«,»Povrćijada«,«Kolo«,«Razbole se lisica«,«Sviću opet rumena svanuća«Rekao sam brezi i topoli«,«Drugarska«,«Svako dete ima krila«…

(ICJ)