Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Miri Sokolović uručena zahvalnica za humanitarni rad

Na jučerašnjem obeležavanju dana opštine Medveđa, specijalnu zahvalnicu za humanitanri rad na teriotriji opštine Medveđa predsednik opštine Nebojša Arsić uručio je Mirjani Sokolović, rodom iz Ivanja.
Kako je istakao Arsić, ova zahvalnica je trebala Miri da bude uručena na prošlogodišnjim prvim „Zavičajnim susretima“ u Sijarinskoj banji, ali je Mira bila sprečena da tada prisustvuje te je sada dan opštine idelana prilika da joj se uruči zahvalnica, istakao je Arsić.
„Mira je u najtežim vremenima za Srbiju, kada su bile sankcije, mnogo pomogla ovaj kraj, lekovima i sanitetskim materijalom iz inostranstva, ja sam lično svedok koliko je samo kombija stiglo i ta pomoć je u tom periodu bila neophodna“ naglasio je Arsić.
Mira je dugo godina živela u Beču gde je radila kao medicinska sestra, a svojim humanitarnim radom nastavila je i danas.
„Ja sam samo nasledila svog oca Vladimira Sokolovića koji je mnogo učinio za svoj kraj, a danas moj brat Ranko i ja još uvek pomažemo koliko možemo. Imala sam mogućnost da pomažem i vrlo rado sam to činila. Nadam se da će doći mnogo bolja vremena za narod koji živi u Srbiji i da neće morati u tolikoj meri da se šalje pomoć iz inostranstva“ naglasila je Mira Sokolović.
Ja i dalje radim koliko mogu, sada trenutno želim da obnovim kuću najvećem heroju u južnoj Srbiji Stojanom Ljubiću, da postavimo ploču sa natpisom u kući u kojoj je živeo kaže Mira Sokolivć i dodaje da su prilaz spomen obeležju i dvorište kuće već uredili.