Vesti

MUP: Proveriti rok važenja ličnih karti

Načelnica Uprave za upravne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova Zorica Kasalica podseća građane da provere važnost ličnih karata i blagovremeno podnesu zahtev za zamenu ukoliko je njihov rok važenja istekao, kako bi mogli da ostvaruju svoja prava, uključujući i biračko pravo.

„Prilikom podnošenja zahteva za zamenu lične karte izdaje se potvrda o podnetom zahtevu. Svi šalteri Ministarstva unutrašnjih poslova radnim danima rade u dve smene, a organizovan je rad i subotom i nedeljom kako bi svi građani mogli podneti zahtev za zamenu lične karte“, rekla je Kasalica.

Kako je naglasila, prilikom podnošenja zahteva za zamenu lične karte potrebno je poneti isteklu ličnu kartu, kao i dati saglasnost da Ministarstvo unutrašnjih poslova po službenoj dužnosti pribavi izvod iz matične knjige rođenih i uverenje o državljanstvu, ukoliko to građanin želi.

„Ukoliko je građanin već posedovao biometrijsku ličnu kartu nije neophodno pribavljati dokumentaciju, s obzirom na to da u bazama Ministarstva unutrašnjih poslova podaci postoje“, poručila je Zorica Kasalica.