Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Muzička škola dobila pianino

 Petu godinu za redom grad Leskovac donira Pianino Muzičkoj školi „Stanislav Binički. Ovaj vredan poklon učenicima i profesorima uručio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Pianino vredan pola milliona dinara koristiće izuzetno vredni i uspešni učenici ove muzičke škole. Kako je saopšteno ovoj obrazovnoj ustanovi do sada su uručeni instrumenti u vrednosti oko 2,2 miliona dinara.
“To je nešto što najmanje možemo da uradimo za marljive, vredne đake, koji su pre svega talentovani. Pianina doniramo zato što svi učenici vežbaju na njima, kao i sama grupa od 200 učenika na tom smeru”, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović u Muzičkoj školi.
Direktorka muzičke škole Biljana Miljković kazala je da je jako lepo kada neko drži obećanje i das u oni nekako navikli dap red novu godinu dobiju neki vredan poklon.
“Nama je jako bitno da obnovimo instrumente u školi, s obzirom da su oni veoma zastareli, ali, mi se trudimo da očuvamo ono što imamo. Ovaj instrument je nama neophodno nastavno sredstvo za rad u školi, na njemu svi učenici moraju da prođu obuku da bi postal kompletni muzičari” istakla je direktorka Biljana Miljković,
U ime učenika i profesora na poklonu se zahvalila učenica drugog razreda srednje Muzičke škole Stanslav Binički Anđela Cakić.