Medveđa Sijarinska banja Vesti

Na Gejzerskim noćima sinoć se predstavili domaćini

Za dobro raspoloženje na devetoj Gejzerskoj noći zaduženi su bili domaćini, odnosno Turistička organizacija opština Medveđa. Ni jak pljusak i nevreme sa grmljavinom koje je slobodno možemo reći pokvarilo veče, nisu sprečili devojčice i dečake iz KUD “Vez“ iz Medveđe da izvedu deo svojih koreografija pred prepunim platoom ispred restorana „Snežnik“ u Sijarinskoj Banji.

Sijarinska banja – Kulturno umetničko društvo „VEZ“ iz Medveđe zvanično je formirano 17.08.2010.godine. Ovo društvo u vidu sekcije radi desetak i više godina. Članovi društva su učenici Osnovne i Srednje škole u Medveđi. Osnovna delatnost ovog društva je negovanje kulturnih vrednosti i tradicije naroda našeg zavičaja, pre svega sa prostora Gornje Jablanice. Kulturno umetničko društvo „VEZ“ sem toga, neguje muzičku i kulturnu tradiciju naroda i narodnosti našeg zavičaja pa i cele Srbije.

Gezesrke noci 9 007 Gezesrke noci 9 002 Gezesrke noci 9 001

U nastavku nevremenom prekinutog programa na prepunoj terasi restorana „Snežnik“ predstavili su se pevači iz Medveđe; Ivan Micković, Katarina Petrović i Pinkova zvezda Stefan Cvetković uz pratnju orkestra Novice Đokića. I ove večeri Radivoje Savić, predstavnik organizatora dodelio je priznanje i zahvalnicu KUD-u „Vez“ iz Medveđe, koje je primila njihov umetnički rukovodilac Suzana Vuletić.

Gezesrke noci 9 003 Gezesrke noci 9 004 Gezesrke noci 9 005

Večeras je rok veče a za dobor raspoloženje pobrinuće se legendarna rok grupa Kerber i Najda Smak.

Gezesrke noci 10 001 Gezesrke noci 10 002