Bojnik Jug Srbije Leskovac Vesti Vlasotince

Na Međunarodnom sajmu turizma se predstavile TO iz Leskovca, Bojnika i Vlasotinca

Turistička organizacija grada Leskovca  nastupila je na ovogodišnjem, 40. jubilarnom međunarodnom sajmu turizma koji je pod sloganom “Odmor te čeka” održan od 22. do 25. februara. Zemlja partner ovogodišnjeg sajma bila je Grčka. Na sajmu  je učešće uzelo oko 1.200 izlagača iz  55 zemalja, a prema procenama orzanizatora, bio je najposećeniji do sada.

            U okviru štanda Turističke organizacije grada Leskovca  svoje turističke potencijale predstavile su i Turističke organizacije iz Bojnika i Vlasotinca.

        

            Potrudili smo se da na najbolji mogući način predstavimo i prezentujemo znamenitosti našeg grada počev od kulturno-istorijskih spomenika, prirodnih potencijala, manifestacija, kao i gastronomije po kojoj smo nadaleko poznati. Na našem štandu, za čiji se izgled pobrinuo kompleks „Apostolović”, pored propagandnog materijala, štampanog dvojezično na srpskom i engleskom jeziku, putem  TV-a svakodnevno su emitovani promotivni filmovi o Leskovcu. Tokom četvorodnevnog trajanja Sajma na štandu su svoje promocije imali i restoran „Groš”, Visoka poslovna škola strukovnih studija iz Leskovca i kompleks „Apostolović”, koji su brojnim prisutnim posetiocima služili specijalitete iz naše bogate gastronomske ponude.

            Ove godine smo imali čast da na našem štandu ugostimo i ministra trgovine turizma i telekominkacija Rasima Ljajića, kao i brojne poznate estradne ličnosti: Biljanu Krstić, frontmena grupe „Kerber” Gorana Šepu-Galeta, Milana Đurđevića iz Nevernih Beba…

Ovo je bila dobra prilika da se na ovoj značajnoj sajamskoj manifestaciji, jednoj od najboljih u regionu predstave svi turistički potencijali našeg grada putem propagandnog materijala ali i u direktnom kontaktu sa brojnim izlagačima iz zemlje i sveta, posebno za razgovore, razmenu iskustva i uspostavljanju saradnje sa kolegama iz ostalih Turističkih organizacija, saopštacaju iz Turističke organizacije Leskovac.