Društvo Jug Srbije Lebane Niš Vesti

Na niškom sajmu štand opštine Lebane najposećeniji

U niškoj hali Čair juče je otvoren drugi po redu Sajam privrede i preduzetništva „Ekspo Niš 2018“ pod sloganom “Pre(d)uzmi svoju budućnost.“ Organizator Sajma je gradska opština Pantelej pod pokroviteljstvom Grada Niša uz podršku Privredne komore Srbije.

Privredna manifestacija kojom se Niš vraća na sajamske i privredne mape Srbije i regiona otvorena je govorom predsednika Organizacionog odbora Sajma i Gradske opštine Pantelej, Bratimira Vasiljevića. Na samom otvranju Sajma Vasiljević je pročitao pismo podrške koju je „Ekspo Niš 2018“ dobio od PKS i njenog predsednika Marka Čadež.

   

Sajam privrede i preduzetništva “Ekspo Niš 2018” okupio je stotinak privrednika i preduzetnika iz cele zemlje. Svoje proizvode i usluge predstavile su firme sa čitavog juga Srbije a najveći i najposećeniji štand imala je opština Lebane, na čijem štandu se predstavilo trinaest izlagača sa teritorije ove opštine.

     

    

    

    

„Opština Lebane je uputila poziv, svim privrednicima – proizvođačima sa lebanske teritorije, za učešće na ovogodišnjem Sajmu „Ekspo Niš 2018“. Pozivu se odazvalo trinaest privrednika. U ime opštine Lebane, posebno bih se zahvalila privrednicima koji su se odazvali našem pozivu a to su Deverra Farm, Lebanteks, Nevena & all, Lemex Gamakom. Veliku zahvalnost dugujemo i Srednjoj tehničkoj školi  „Vožd Karađorđe“ iz Lebana odnosno učenicima koji su napravili maketu sistema za oslanjanje i upravljanje putničkog vozila. Inače, Srednja tehnička škola „Vožd Karađorđe“ je prva škola, na teritoriji opštine Lebane, koja kreće sa uvođenjem dualnog obrazovanja. Ovom prilikom zahvalila bih se i Turističkoj organizaciji opštine Lebane za logističku podršku“ – kazala je Nataša Stojanović, pomoćnik predsednika opštine Lebane.

   

   

   

   

Učesnici ovogodišnjeg Sajam privrede i preduzetništva “Ekspo Niš 2018” sa teritorije opštine Lebane bili su: Lebanteks, Nevena&AllMe, Rostilj-CO, Strela-Klajić, Metaleks, SNB Bošnjace, Deverra Farm, Bio Mark 17, Radanska Ruža, Lemex Gamakom, AMD Živkov mlin, Tehnička škola “ Vožd Karađorđe i Turistička organizacija opštine Lebane. Generalni pokrovitelj za sve lebanske privrednike je Opština Lebane.

Štand opštine Lebane u toku jučerašnjeg dana posetili su i prvi čovek opštine Lebane Ivan Bogdanović sa svojim zamenikom Bobanom Pejićem.

(ICJ)