Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Na relaciji Leskovac-Lebane ugrađuje se prvi sloj asfalta

Izvode se radovi na putu Leskovac-Lebane u dužini od 4,6 km. U pitanju je ugradnja prvog sloja asfalta na deonici koja se prostire od mosta na Hisarskom kanalu u Donjem Sinkovcu do Gornjeg Trnjana, gde je izvođač radova Srbijaautoput iz Beograda. Vrednost ovih radova iznosi 176,6 miliona dinara, a finansijer JP Putevi Srbije.

Gradonačelnnik Cvetanović, obišavši radove na ovom važnom i velikom projektu, rekao je da se vidi brojna mehanizacija, i veliki broj kamiona, brzina i kvalitet izgradnje puta.

„Polako se uređuju svi prilazi ka našem gradu ili izlazi iz grada. Pored radova koji se intenzivno izvode ovde, podsetiću vas da radimo i na rekonstrukciji Bulevara Nikole Pašića gde su radovi vredni 320 miliona dinara, završen je put od Brestovca do ulaza u Leskovac sa 65 miliona, zatim put Leskovac-Vlasotince sa 283,3 miliona dinara, prilaz iz pravca Bojnika, odnosno deonica prema Petrovcu vredna 25 miliona dinara. Kao što smo juče imali priliku da vam saopštimo, počeli su pripremni radovi na putu Leskovac-Vučje, odnosno na prvoj fazi rekonstrukcije do Strojkovca u dužini od 9 km i vrednosti radova 282 miliona dinara. I ako dodamo Bogojevce na 6,5 km koji je kompletno takođe završen, dolazimo do zaključka da u poslednjih 50 godina nije toliko asfaltirano i uređeno. Sutra ćemo ozvaničiti početak tih radova i održati konferenciju za medije upravo na tom putu“, kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja govorio je o tehničkim detaljima:

„Ovo je državni put prvog B reda, danas se završavaju radovi na ugradnji prvog sloja asfalta, prvo će biti ugrađen u dužini od 2,5 km, nakon ovih radova nastaviće radove na uređenju bankina, onda ostaju radovi kroz Donje Sinkovce i Trnjane, ti radovi će se izvoditi u zavisnosti od vremenskih prilika, ili će se odraditi sada ili na proleće. Cilj je da nakon ugradnje prvog sloja, gde se radovi izvode uz odvijanje saobraćaja, da posle toga imamo ugradnju habajućeg, završnog sloja, kada ćemo imati potpunu obustavu saobraćaja kako bismo imali što kvalitetnije radove“.

infocentarjug.rs