Društvo Jug Srbije Vesti

Na Sajmu obrazovanja predstavljeni primeri dobre prakse

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je da su današnjem 49. sajmu obrazovanja i nastavnih sredstava prisustvovala deca i nastavnici osnovnih škola „Mihajlo Pupin“ iz Zemuna, „Zaga Malivuk“ sa Palilule i „Filip Filipović“ sa Voždovca.

Na ovoj manifestaciji je bilo reči o tome koji je najbolji način za rešavanje sukoba između učenika, kako razvijati njihovu digitalnu pismenost i kreativnost i zašto je za slikanje i crtanje najbolje koristiti jednu tehniku, a ne drugu.

U Hali 2 Beogradskog sajma mlađi učenici OŠ „Mihajlo Pupin“ pokazivali su posetiocima prve korake u programiranju i kodiranju korišćenjem „BeeBot“ robota, „Pixel Art“-a i edukativne igre „Run Marco“.

Njihovi stariji drugari zainteresovanoj publici pokazivali su veštine programiranja na „mBot“ robotima i „micro:bit“ uređajima, što su posetioci skloni novim tehnologijama i sami isprobali.

 

Nastavnici i učenici OŠ „Filip Filipović“ svoju školu predstavili su kolažom kratkih filmova koje su sami snimali i režirali, kao i radionicama o rešavanju konfliktnih situacija i simulacijom procesa medijacije.

Na Sajmu, koji traje do 28. oktobra, učenici i nastavnici nekoliko osnovnih i srednjih škola, predškolskih ustanova i fakulteta predstaviće primere dobre prakse, odnosno uspešne nastavne i vannastavne aktivnosti, najbolje rezultate sa brojnih takmičenja na kojima su učestvovali i ostale aktivnosti kojima ostvaruju obrazovno-vaspitni rad.

  

Izvor Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja