Lebane Vesti

Načelnica OU Lebane Tanja Bogdanović uputila saopštenje za javnost povodom jučerašnjeg incidenta u Lebanu

Načelnik OU Lebane Tanja Bogdanović uputila je saopštenje za javnost medijskim kućama povodom jučerašnjeg incidenta koji se dogodio u Lebanu, a u kojem je došlo do fizičkog napada na poverenika SNS-a i direktora Regionalne privredne komore u Leskovcu, Gorana Jovića. Saopštenje prenosimo u celosti:

Tanja Bogdanovic, nacelnik OU Lebane

„Predmetni deo pešačke zone, gde se navodno desio napad na mr Gorana Jovića, odlukom SO – Lebane ima status pešačke zone godinama unazad i ne radi se o privatnom parking prostoru. Kako je u prethodnom periodu došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je maloletno lice zadobilo teške telesne povrede i bilo životno ugroženo i to upravo od strane bahatog vozača u okviru pešačke zone OU opštine Lebane je na osnovu apela građana izradila projekat „Saobraćaja i saobraćajne signalizacije“, tj. horizontalne i vertikalne signalizacije, radi regulisanja navedene pešačke zone za koji je dobijena saglasnost nadležnog ministarstva a na osnovu kojeg je i izvršena javna nabavka i izvedeni su radovi (postavljeni potapajući stubići, izvršeno obeležavanje pešačkog prelaza, postavljeni znaci upozorenja i obaveštenja) i to od strane OU Lebane a ne gospodina Gorana Jovića kako je navedeno u pojedinim medijima. U navedenoj pešačkoj zoni, projektom nisu predviđena parking mesta.

Pesacka zona u Lebanu

Odobrenje za ulazak i izlazak iz pešačke zone ima oko desetak fizičkih lica koji imaju stanove i garaže u svojim objektima radi parkiranja svojih vozila. Odobrenje za ulazak i izlazak trenutno ima i oko tridesetak pravnih lica, koja imaju ugostiteljske objekte, radnje i prodavnice koje se nalaze u samoj pešačkoj zoni a koju koriste za dostavu i opremanje svojih radnji. Pored njih, na osnovu Odluke o regulisanju saobraćaja na teritoriji opštine Lebane, svako pravno lice koje ispunjava uslove za ulazak i izlazak je dobilo odobrenje i karticu za prolazak u pešačkoj zoni. Dozvolu i kartice za prolazak dobili su i pripadnici MUP-a, Dom zdravlja opštine Lebane, Vatrogasno odeljenje opštine Lebane i Mesna zajednica opštine Lebane i sve to radi bezbednosti i sigurnosti stanara, lokala i žitelja opštine Lebane koji se nalaze u pešačkoj zoni. Na osnovu svega napred navedenog, nemoguće je da se neko „parkira“ u pešačkoj zoni ili da traži parking mesto u pešačkoj zoni, jer isto ne postoji, parking mesta su obeležena na nepunih 50 metara od pešačke zone. Navodimo još i to da je saobraćajna policija u prethodnim danima napisala više prijava i kazni za ona lica koja su blokirala ulaz i izlaz u pešačkoj zoni, koja su se parkirala na samom pešačkom prelazu na ulazu u pešačku zonu i time onemogućila ulazak i izlazak iz pešačke zone a što je upravo i bio slučaj prilikom današnjeg događaja kada je od strane jednog aktera navedeni ulaz/izlaz pešačke zone bio blokiran te je samim tim bio onemogućen ulazak i izlazak ne samo fizičkih i pravnih lica koje za to poseduju dozvolu već i vozila policije, hitne pomoći i vatrogasaca“, navodi se u saopštenju za javnost koje potpisuje Tanja Bogdanović, načelnik Opštinske uprave Lebane.