Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Načelnik Jablaničkog okruga, Miloš Ćirić, primio zahvalnicu Vlade Srbije, Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor za izuzetan doprinos i saradnju tokom pandemije Kovid-19

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović izjavila je danas da su pored lekara i medicinskih sestara u borbi protiv kovida i inspektori na terenu doprineli borbi proti kovida. Na skupu o rezultatima koordinisanih nadzora nad primenom protivepidemijskih mera na suzbijanju širenja kovida 19 rekla da su u proteklih 500 dana inspektori svakodnevno bili na terenu i izveštavali o radu za prethodni dan i to u tačno odredjeno vreme, saopšteno je iz ministarstva.

„U proteklih 500 dana inspektori su svakodnevno bili na terenu i izveštavali nas o radu za prethodni dan i to u tačno određeno vreme. Ovako organizovan sistem rada nikada ranije nije postojao, sada je prvi put država radila kao jedan. Pored naših heroja – lekara i medicinskih radnika, inspektori u Srbiji bili su u prvim borbenim redovima i zahvaljujući njima mere su se poštovale i dale su efekta“, poručila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović danas na skupu „Postignuti rezultati koordinisanih nadzora nad primenom protivepidemijskih mera na suzbijanju širenja virusa Kovid 19“.

Ona je prisutne podsetila da su Vlada Republike Srbije i Koordinaciona komisija za inspekcijski nadzor formirale Radnu grupu za koordinaciju republičkih inspekcija radi primene mera za suzbijanje širenja virusa Kovid-19 sa zadatkom usklađivanja, koordinisanih nadzora i kontrole primene protivepidemijskih mera. Pored republičkih inspekcija, kako je navela, u rad su se uključili i komunalna inspekcija i milicija, kao i ostale inspekcije Grada Beograda i svih jedinica lokalne samouprave u Srbiji.

„Sprovedeno je više od 1,2 miliona nadzora i izrečeno preko 13,5 hiljada prekršajnih naloga, a značajni su i brojevi koji govore o izrečenim preventivnim merama, jer stanje pandemije Kovid 19 nije samo stvar primene propisa, već i stvar duha i svesti cele nacije“, istakla je Obradović.

Prema njenim rečima, država je u prethodne dve godine donosila ni malo lake i ni malo popularne odluke i mere, ali je uspešno odgovorila na Kovid 19 pandemiju. Obezbeđene su vakcine, lekovi i medicinska oprema i omogućeno da građani žive, a privreda radi i u ovim teškim vremenima, zaključila je Obradović.

Na današnjem skupu, koji je organizovala Koordinaciona komisija za inspekcijski nadzor, o rezultatima rada Radne grupe za suzbijanje širenja virusa Kovid 19 govorio je njen rukovodilac dr Goran Stamenković. Ovom prilikom uručene su i zahvalnice inspektorima iz 25 jedinica lokalne samouprave u Srbiji, a posebna priznanja dodeljena su predstavnicima Novog Sada za timski rad, Niša za upotrebu aplikacije za očitavanje Kovid sertifikata, a za izuzetan doprinos komunalnoj inspekciji i miliciji Čačka, Šapca i Leskovca.

Načelnik Jablaničkog upravnog okruga, Miloš Ćirić, primio je zahvalnicu Vlade Srbije, Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor za izuzetan doprinos i saradnju tokom pandemije. Zahvalnica je uručena i šefu sanitarne inspekcije Jablaničkog upravnog okruga i šefu Odeljenja za inspekcijski nadzor Gradske uprave Leskovac.
Grad Leskovac je jedan od najistaknutijih gradova koji su se bavili nadzorom u sprečavanju širenja KOVID 19.

 

infocentarjug.rs