Srbija Vesti

Nagrade pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin uručio je danas, u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba, novčane nagrade za učinjeno delo i postignute rezultate od posebnog značaja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Nagrade od po 100.000 dinara, koje je obezbedilo Udruženje osiguravača Srbije, dodeljene su u šest kategorija, prvi put povodom Dana Vojske Srbije.

Vulin je uručio nagrade desetaru Miroslavu Potiću za spasavanje života i otklanjanje posledica elementarnih i tehničko-tehnoloških nesreća, i desetaru Srđanu Ristiću za rezultate u oblasti kulture, tradicije i sporta.

U kategoriji najbolje vojno lice nagrađen je general-potpukovnik Đokica Petrović za vanredno zapažene rezultate i izuzetno zalaganje i požrtvovanost prilikom obavljanja redovnih dužnosti vojnih lica.

U kategoriji najbolje civilno lice nagrada je pripala vojnom službeniku Milanu Pavloviću za vanredno zapažene rezultate i izuzetno zalaganje i požrtvovanost prilikom obavljanja redovnih dužnosti civilnih lica.

Njima je nagrade uručio načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović uručio je nagradu u kategoriji najbolji zdravstveni radnik majoru Saši Dimitrijeviću za vanredno zapažene rezultate i iskazano izuzetno zalaganje i požrtvovanost prilikom obavljanja redovnih dužnosti u oblasti zdravstvene zaštite.

Naknadno će biti uručena nagrada u kategoriji najbolji istraživač vojnom službeniku Milanu Miloševiću za rezultate u oblasti nauke i razvoja naoružanja i vojne opreme.

Ministar odbrane izrazio je zahvalnost Udruženju osiguravača Srbije zbog toga što je prepoznalo vrednost i važnost Vojske Srbije.

On je, čestitajući nagrađenima, napomenuo da je svaka nagrada zaslužena.

U ime nagrađenih, zahvalnost je preneo general-potpukovnik Đokica Petrović, istakavši da Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije čine vredni, čestiti, pošteni, požrtvovani i hrabri pripadnici.

Naša je namera i želja da ubuduće pomažemo sve kvalitete u veoma kvalitetnom Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, rekao je Jovanović.

 

Izvor/Foto:Ministarstvo odbrane