Društvo Jug Srbije Srbija Vesti Vlasotince

Naizmenično snabdevanje vodom u Vlasotincu

Nakon remonta jedne od dve pumpe u crpnoj stanici, protok vode je 48 litara u sekundi, a za optimalno snabdevanje građana vodom potrebno je da taj protok iznosi 65 litara u sekundi, kažu u JKP Vodovod Vlasotince i dodaju da će do postizanja optimalnog protoka korisnici na levoj i desnoj obali reke Vlasine naizmenično imati vodu.

„Prilikom remonta druge pumpe ustanovljeno je da je na njoj stradalo jedno radno kolo, zbog čega će pumpa morati da se nosi na remont u Niš. U međuvremenu će se raditi na nabavci nove pumpe, ali je zbog različitih performansi novih modela potrebna konsultacija sa stručnim ljudima. Do popravke stare ili nabavke nove pumpe vodosnabdevanje će biti racionalizovano na način da će delovi grada naizmenično imati vodu“ – kaže direktor Zvonko Ilić.

Od 16 do 21 sat bez vode će biti korisnici na levoj obali reke Vlasine a od 21 do 02 sata bez vode će biti korisnici na desnoj obali reke Vlasine. Od 02 sata nakon ponoći voda će biti usmerena prema svim korisnicima u cilju punjenja kompletne vodovodne mreže i rezervoara.

„Apelujemo na potrošače da racionalno koriste vodu i da ne stvaraju velike zalihe kako bi se u kraćem periodu normalizovalo vodosnabdevanje i eventualni prekidi bili kratkotrajni do osposobljavanja pumpe u crpnoj stanici i povećanja kapaciteta na potrebnih 65 litara koji garantuju uredno i kontinuirano vodosnabdevanje svih korisnika na teritoriji opštine uz uobičajnu potrošnju“ – dodaje Ilić.

 

infocentarjug.rs