Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Najviše osnovaca zainteresovano za ekonomski smer

Srednja tehnička škola „Boško Krstić“ u Bojniku i ove godine upisaće 3 odeljenja sa po 30 učenika u četvorogodišnjem trajanju u tri područja rada Ekonomija, pravo i administracija, Poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane i Trgovina, ugostiteljstvo i turizam.
Obrazovni profili za koje se školuju učenici u ovoj školi su Finansijski tehničar, Poljoprivrdeni tehničar i Turistički tehničar i za sva tri profila ima dovoljan broj učenika kaže na Info centar juga Ljubiša Stanković, direktor tehničke škole „Boško Krstić“ u Bojniku.
Mi smo ovih dana aktivno radili na promociji naše škole obilazeći osnovne škole ne samo u našoj opštini već i u susednim opštinama Lebane i Leskovac. Takođe smo ugostili i učenike OŠ „Branko Radičević“ iz Brestovca koji su sa našim nastavnicima i učenicima obišli školu i videli sa čime sve raspolažemo i bili su prezadovoljni onim što su videli. Naša škola je poptuno opremljena svime što je potrebno za savremenu nastavu. Imamo tri projektora, medijateku, kabinet informatike koji je potpuno opremljen lap-top-ovima i računarima i mogu slobodno reći da imamo idealne uslove za učenje“ kaže Stanković.
Najveće interesovanje osmaka je tradicionalno za smer Finansijski tehničar, međutim povećava se interesovanje i za smer Turistički tehničar.
„Na ovim smerovima imamo najveći broj zainteresovanih učenika, i to nije samo slučaj u našoj školi već i u čitavoj Srbiji. Manje interesovanje je za smer Poljoprivredni tehničar iz razloga što to deca pogrešno doživljavaju jer žele da izbegnu kopanje i motiku. Zbog toga ja uvek potenciram da se kod nas u školi ne kopa i ne koristi se motika, jer se sve radi mašinski. Imamo ogormnu parcelu voćnjaka, zatim njive na kojima se gaje ratarske kulture, pšenica i kukuruz, potom vinograd gde učenici mogu i praktično da primene stčeno znanje“ kaže direktor Ljubiša Stanković.
Kako dodaje Stanković škola je ove godine dobila i košnica od pčelarskog udruženja, a ima saradnju i sa ostalim ustanovama koje se bave poljoprivredom i stočarstvom, a planu je i pravljenje sopstvenog ribnjaka. On dodaje da je ove godine u leskovačkoj poljoprivrednoj školi ukinut smer Poljoprivredni tehničar te se nada da će to privući i decu iz drugih mesta koja žele da se školuju za ovaj smer.
Inače pored dece iz Bojnika ovu školu pohađaju i deca iz Lebana, Leskovca i Brestovca. Kolektiv je dosta podmlađen i imamo dosta mladih profesora koji

Sutra žurka za maturante

Maturanti tehničke škole „Boško Krstić“ sutra zavrašavaju školovanje i oni će tradicionalno to obeležiti u parku pored škole. Od 10.30 do 13 časova za sve maturante, ali i ostale đake nastupiće DJ u gradskom parku i to će biti oproštaj maturanata od svojih profesora iz srednje škole. Za sve maturante biće priređeno i prigodno posluženje.