Hronika Kosovo Vesti

Napadnute dve reporterke DW tokom izveštavanja

Dve reporterke Dojče velea (DW) od kojih je jedna Srpkinja, a druga Albanka napadnute su danas tokom izveštavanja o blokadama puteva ka selu Banje u opštini Srbica kojima je sprečena poseta srpskog predsednika Aleksandra Vučića tom selu, javio je taj medij.

Foto: Tanjug

Navodi se da su reporterke DW Sanja Kljajić i Elona Elezi napadnute nakon što su parkirale automobil srpskih registarskih oznaka kod sela Prekaz gde su se u tom trenutku nalazile jedinice KFOR-a.

DW navodi da je nakon povlačenja međunarodnih snaga, grupa od desetak albanskih demonstranata sa barikada preteći okružila reporterke, govoreći da ih „provociraju“ tablicama. Oni su tražili od Kljajićeve da pokaže lične dokumente pošto ne govori albanski, kako bi videli da li je Srpkinja, navodi DW.

Prema rečima reporterki, kosovska policija je „reagovala profesionalno“ i držala demonstrante na odstojanju dok su im lokalni Albanci zaposleni na benzinskoj pumpi pomogli da skinu srpske tablice i krenu ka severu Kosova. DW navodi da su i novinari Insajdera i agencije Tanjug napadnuti u blizini Banja kada su naišli na barikade.

 

Izvor/Foto: Tanjug