Bujanovac Jug Srbije Pčinjski okrug Srbija Vesti

Naprednjaci iz Bujanovca traže smenu i predsednika Koordinacionog tela Zorana Stankovića

Bujanovački naprednjaci na sastanku Opštinskog odbora stranke zatražili su smenu Zorana Stankovića sa mesta predsednika vladinog Koordinacionog tela za tri opštine juga Srbije na kome se nalazi gotovo 9 godina.

Odbor SNS je o Stankovićevoj smeni glasao na zahtev svih mesnih odbora, a šef bujanovačkih naprednjaka i narodni poslanik Nenad Mitrović kaže za Bujanovačke da je odbor bio jednoglsan.

“Smatramo da Stanković ništa nije uradio za Bujanovac, ni jedan problem nije rešen. Posebno mu zameramo što nije ništa učinio da spreči formiranje svealbanske većine u lokalnom parlamentu. On se jednostavno ne bavi svojim poslom, nema ga na terenu u Bujanovcu i srpsko stanovništvo od ove institucije pod njegovim rukovodstvom nema nikakve koristi. To je glavni razlog za ovakvu odluku Opštinskog odbora SNS”, kaže Mitrović za Bujanovačke.

Vlada Srbije imenovala je dr Zorana Stankovića za predsednika Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa 2. novembra 2012.

Ovu instituciju formirale su vlade Srbije i SR Jugoslavije krajem 2000. godine na početku oružanih sukoba na jugu Srbije, a prvi predsednik bio je Nebojša Čović.

Nakon sukoba, misija KT bila je zamišljena kao spona između lokalnih i centralnih vlasti.

Bujanovački naprednjaci takođe su u subotu jednoglasno zatražili i da ministar odbrane i funkcioner SNS Nebojša Stefanović bude razrešen sa svih državnih i stranačkih funkcija.

 

Izvor:Bujanovačke